Музејска играоница "Како су се одевали наши преци"

.

У недељу 19. новембра 2017. године у 11 сати, одржаће се музејска играоница на тему одевања људи у прошлости. Играоница је намењена деци узраста од 5 -10 година.

Деца ће у оквиру радионице сазнати нешто више о одевању људи током времена и да ли су се променили материјали од којих се прави одећа или су остали исти. На сталној поставци потражићемо предмете који су потребни за израду одеће.

У креативном делу играонице деца ће цртати шару и украсе који би красили њихов одевни предмет, надахнути мотивима на изложеним предметима.

Потребно је да деца пронађу у породичном албуму и понесу фотографије своје баке, деке, прабаке, прадеке или неког другог члана породице.

Играоницу води Вијерочка Шипка, музејски педагог.

Радионица "Што те боље познајем, то те више волим!"

.

Како бисмо проширили знање и подстакли интересовање  средњошколаца за теме из историје Новог Сада, Градска библиотека у Новом Саду и Музеј Војводине организују едукативну радионицу:

НОВОСАДСКИ СТАРИ ХРАМОВИ

Ток радионице:

1. Посета сталној поставци Музеја Војводине, делу у коме је представљена мултиконфесионалност Војводине, разговор о различитим конфесијама и разгледање изложбених предмета. Кратка електронска презентација новосадских храмова:  Саборне цркве светог Ђорђа, Жупне цркве Имена Маријиног, Словачке евангеличке цркве, Грко-католичке цркве и Синагоге. Полазници радионице ће добити задатак да прикупе литературу у вези са   новосадским храмовима у тимовима од 3 до 5 ученика.  Трајање овог сегмента радионице је 30-45  минута.

Промоција књиге "У цара Тројана козије уши"

.

У среду, 1. новембра 2017. године у 18 сати, у Дунавској 37, одржаће се промиција књиге "У цара Тројана козије уши - истина не може да се закопа, свети алојзије или свети Крампус" аутора Јована Пејина.

О књизи ће говорити Драгомир Антонић, етнолог и др Момчило Суботић, Институт за политичке студије.

Дан Музеја Војводине

.

У среду, 25. октобра 2017. године у 12 сати, Дунавска 35, позивамо Вас на обележавање Дана Музеја Војводине.

Уводну реч одржаће др Драго Његован, в. д. директора Музеја Војводине, проф. др Дејан Микавица, председник УО Музеја Војводине.

Филм "Арсен Карађорђевић"

.

У среду, 11. октобра 2017. године у 20 часова, Дунавска 37 - кино сала, одржаће се пројекција филма "Арсен Карађорђевић".

Филмска прича о кнезу из династије Карађорђевић, ратнику овенчаном бројним одликовањима – припаднику Легије странаца у Вијетнаму и Алжиру, официру Другог аргунског козачког пука са којим је ратовао против Јапанаца И истакао се у бици код Мукдена 1905, команданту једине наше коњичке дивизије у Балканским ратовима…човеку невероватне храбрости, авантуристи који је обишао читав свет ; његове љубавне афере служиле су жутој штампи у Петрограду да подигне тираж али и опише невероватне догађаје у којима је кнез Арсен учествовао. А његови легендарни двобоји обележили су прелаз из деветнаестог у двадесети век као једно веома опасно али и невероватно романтично време…

Курс дигиталне фотографије - упис нових полазника

.

У току је упис нове групе полазника курса дигиталне фотографије у организацији Арс академије. Упис траје до 30.09.2017.

Полазници могу да се упишу на почетни, средњи или напредни ниво.

Искористите попуст 50% (попуст важи за све који се упишу у августу и до 15. септембра 2017.)

Цена са попустом износи 2.000 динара месечно.

Сваки од три нивоа (почетни, средњи или напредни) трају по три месеца.