Представа „Велика народна скупштина 1918.“ поводом манифестације „Ноћ позоришта“

.

Представом Велика народна скупштина 1918. Музеј Војводине подржава и учествује на овогодишњој  манифестацији Ноћ позоришта 19. новембра 2020.

Аутор пројекта: Владимира Станисављевић, музејски саветник педагог

Аутор сценарија и координатор представе: Димитрије Михајловић, кустос-историчар

Музеји за 10 - Музеји за једнакост: разноликост и инклузија

.

Од 9. до 15. новембра 2020. године одржава се највећа национална музејска манифестација Музеји за 10 чији је циљ популаризација музеја и њихово приближавање публици. Овогодишњом темом: Музеји за једнакост: разноликост и инклузија настоји се подстакнути јачање разноликости и инклузије у установама културе и нагласити друштвена вредност музеја посебно у условима глобалне пандемије у којој смо се нашли.

Додела награде „Михаило Валтровић“ Музејског друштва Србије

.

У петак, 9. октобра 2020. године, на свечаном скупу у Музеју Војводине, са почетком у 12 часова, биће додељена награда Музејског друштва Србије Михаило Валтровић.

Награда Михаило Валтровић додељује се музејским радницима у три категорије: за животно дело; музејима и музејским установама за посебни допринос унапређивању и развијању музејске делатности; појединцима или ауторском тиму за запажене резултате у стручном раду током једне календарске године.

Војвођански фестивал класичне гитаре

.

У оквиру 14. Војвођанског фестивала класичне гитаре, у четвртак, 8. октобра у 19 часова у Музеју Војводине (Дунавска 35), наступиће млади солисти Ема Капор и Вук Драгичевић. 

Концерт ће бити одржан уз поштовање свих мера превенције ширења пандемије – обавезно ношење заштитне маске и одржавање препоручене  дистанце.

Улаз је бесплатан.

Концертом се наставља дугогодишња сарадња Музеја Војводине и Асоцијације гитариста Војводине.

Како савладати основе дигиталне фотографије

.

У суботу, 3. октобра 2020. године, 17 сати, у Музеју Војводине, Дунавска 35, Школа дигиталне фотографије Арс академије, организује уводно предавање за љубитеље фотографије: Како савладати основе дигиталне фотографије. Предавач је Жељко Савић, струковни инжењер фотографије – специјалиста, фото-илустратор, мастер културолог.

Због поштовања епидемиолошких мера потребно је пријавити своје присуство слањем имена и презимена на електронску адресу:  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели..

На предавању ће једну особу (којa је потврдила долазак) Арс академија наградити бесплатним курсом дигиталне фотографије (почетни или средњи ниво).

Присутни ће моћи да поставе сва питања везано за поменуту област.

Аутор предавања ће причати из личног искуства стеченог на основу вишегодишњег рада са полазницима курса дигиталне фотографије.

Све додатне информације можете добити на број телефона аутора: 060 654 9 654.

 

Повезани чланци