Конференција европских речних музеја

.

0
0
0
s2sdefault

Музеј науке и технике из Београда ће од 25. до 28. септембра бити домаћин значајног међународног скупа музејских радника. Реч је о 5. Конференцији европских речних музеја (ENoRM) на којој ће учешће узети музеји како из Србије тако и из Немачке, Аустрије, Пољске, Мађарске, Румуније и Словачке.

У пратећем програму конференције биће постављена изложба под називом “Дунав у Србији: путовање кроз техничке музеје”. На њој ће се представити и Музеј Војводине, односно Музејски комплекс Кулпин, преко приказа следећих тема: Пољопривреда – Велики бачки канал и Канал Дунав-Тиса-Дунав, Виноградарство и винарство – Вина фрушкогорског Срема и Пољопривредна машиноградња. Као илустрација представљених тема, из збирке ће се изложити једнобраздни запрежни виноградарски плуг “Пролетер”, Лесковац – модел “Далматинац”. Изложбу прати репрезентативни двојезични каталог, на српском и енглеском језику.

Изложбу ће на сам дан почетка конференције у 19 часова свечано отворити Данијела Ванушић, помоћник министра културе и информисања Републике Србије. Она се може погледати од 25. септембра до 12. новембра у изложбеном простору Музеја науке и технике, у улици Скендер-бегова бр.51.       

Повезани чланци