Online koncert „Duo Appassionato"

.

Muzej Vojvodine nije okrenut samo prošlosti, virimo u budućnost i onlajn koncertom, predstavljamo Vam Duo Appassionato. Učenici Muzičke škole Isidor Bajić: Aleksandar Krstić i Katarina Gvozdenović, uz mentorstvo profesorice Aleksandre Horvat, sviraju za Vas u ambijentu Muzeja.

Glasajte za najbolju masku! - Virtuelna maškarada Muzeja Vojvodine

.

Posle 25 godina, prvi put smo prinuđeni da Maškaradu organizujemo u virtuelnom obliku, i na taj način ne prekinemo tradiciju obeležavanja početka prolećnog ciklusa pokladnih običaja.

Ove godine, Maškarada će, umesto novosadskim ulicama, prodefilovati u virtuelnom prostoru - društvenim mrežama i sajtom Muzeja Vojvodine.

Pozivamo Vas da učestvujete u izboru maske!

Maškarada - maskirana povorka Muzeja Vojvodine

.

Pozivamo Vas da učestvujete na MAŠKARADI – MASKIRANOJ POVORCI MUZEJA VOJVODINE.

Posle 25 godina, prvi put  smo prinuđeni da Maškaradu organizujemo u virtuelnom obliku, i na taj način ne prekinemo tradiciju obeležavanja početka prolećnog ciklusa pokladnih običaja.

Ove godine, Maškarada će, umesto novosadskim ulicama, prodefilovati u virtuelnom prostoru - društvenim mrežama i sajtom Muzeja Vojvodine.

Pozivamo Vas da učestvujete u virtuelnom defileu tako što ćete  nam  maskirane učesnike fotografisati, imenovati pojedinačnu ili grupnu masku i, uz podatke o autoru maske, poslati fotografiju do 22. februara, na elektronsku adresu: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Komemoracija - Aleksandru Boškoviću

.

Komemoracija povodom smrti našeg kolege Aleksandra Boškovića održaće se u petak, 19. februara u 12 sati u kino sali (Dunavska 37).

 

 

Teatrić Muzeja Vojvodine sa programom „Otkud šlem u babinoj bašti?“

.

Teatrić Muzeja Vojvodine sa programom Otkud šlem u babinoj bašti? I zvanično započeo svoj život.

Uživali smo u priči o neobičnom otkriću pozlaćenih rimskih šlemova uz naše divne saradnike glumce – volontere Novosadskog volonterskog centra: Sanju, Rajnu, Milu i Jovanu!

A potom smo, zajedno sa kustoskinjom, otkrili tajnu o tome šta je sa šlemovima bilo posle...

Kako nam je bilo na druženju možete pogledati na fotografijama, a možete čuti i komentar publike.

Teatrić Muzeja Vojvodine

.

Teatrić Muzeja Vojvodine i projekat Lutkarske priče (Doll’s tallks) predstavlja iskorak u interpretaciji muzejskog nasleđa.

Po prvi put elementi lutkarskog teatra koriste se kao sredstvo koje posetu Muzeju može učiniti dinamičnijom i interesantnijom.

Nedelja dizajna Novi Sad 2020

.

 

 U utorak, 1. decembra 2020. godine, u Muzeju Vojvodine otvorena je Nedelja dizajna Novi Sad 2020 (Design Week Novi Sad 2020), u sklopu koje je u saradnji sa Ambasadom Arapske Republike Egipat i Muzejom Vojvodine postavljena izložba fotografija Nakit iz starog Egipta i Rima. Na izložbi posetioci mogu videti fotografije različitih primeraka nakita iz starog Egipta, kao i rimskih srebrnih fibula (kopči) iz arheološih zbirki Muzeja Vojvodine.

Povezani članci