Maškarada - maskirana povorka 2017.

.

0
0
0
s2sdefault

Muzej Vojvodine, u cilju negovanja nematerijalne kulturne baštine  povodom Belih poklada,  tradicionalno organizuje (ove godine dvadeset i drugu) Maškaradu - maskiranu povorku, kojom se predstavljaju već zaboravljeni pokladni običaji u Vojvodini. 

Ove godine  učesnici Maškarade  se okupljaju u petak, 24. februara 2017. godine, do 12 časova na platou ispred Muzeja Vojvodine, Dunavska 37, koje će animirati i zabaviti  Zlata Salata i Olja Zolja.

U 12 časova će se formirati Povorka, koja će uz muzičku pratnju prodefilovati Dunavskom ulicom, Zmaj Jovinom  do Trga Slobode, potom ulicom Modene, Bulevarom Mihajla Pupina do saletle u Dunavskom parku, predvođena trupom  Kreativni pogon.  Potom će se program nastaviti uz nastup kantautora  Branimira Rosića,  u okviru kojeg ćemo i proglasiti najuspešnije maske  i dodeliti nagrade i priznanja. 

Učesnici Maškarade su deca PU ''Radosno detinjstvo'', privatni vrtići, osnovne i srednje škole, studenti, KUD-a, udruženja graćana kao i  svi zainteresovani pojedinci  i grupe. Ovogodišnju Maškaradu pratiće i svadbena povorka zaposlenih u Muzeju Vojvodine.

Učesnicima Maškarade poslužiće se tradicionalne krofne. 

Molimo Vas da vaše učešće u Maškaradi najavite na broj telefona 525 059, službi za pedagoški rad i odnose sa javnošću.

Ovo je 22. Maškarada kojom se obeležava početak prolećnog ciklusa pokladnih običaja. Maskirane obredne povorke deo su evropske, ali i svetske tradicije, a više su poznate pod nazivom karnevali. Prepoznavši značaj negovanja nematerijalne baštine Vojvodine kao multikulturne i multikonfesionalne sredine, Muzej Vojvodine od 1995. godine neguje pokladne običaje organizovanjem maskirane povorke koja prolazi gradskim ulicama, i na originalan način spaja tradiciju sa savremenom kreativnošću.

SPONZORI