Objektivno 2020.

.

Osma po redu, godišnja izložba fotoreportera Novog Sada i Vojvodine Objektivno biće otvorena u Muzeju Vojvodine (Dunavska 35) u utorak, 22. decembra u 13 sati.

Izložba fotografija „Nakit iz starog Egipta i Rima“

.

 

 Od 1 – 10. decembra 2020. godine u Muzeju Vojvodine, Dunavska 35, biće postavljena izložba fotografija Nakit iz starog Egipta i Rima.

 Izložbom se obeležava Nedelja dizajna Novi Sad, a organizator izložbe je Srpska nedelja mode (Serbia Fashion Week) u saradnji sa Ambasadom Arapske Republike Egipat i Muzejom Vojvodine.

Lica od žica

.

Izložba „Lica od žica“ predstavlja izložbu radova učenika Osnovnih škola „Ivan Gudurić“ i „Nikola Tesla“ iz Novog Sada nastalih na kreativnoj radionici kao rezultat saradnje Muzeja Vojvodine i Srednje mašinske škole iz Novog Sada. Cilj radionice bio je edukacija polaznika o nematerijalnom kulturnom nasleđu i starim zanatima Vojvodine, ali i kreativno izražavanje na osnovu saznanja o kovačkom zanatu.

Izložbu su realizovale viši kustos pedagog Ljiljana Kostić i Ivana Vlajkov, profesorka Srednje mašinske škole.

 

Numizmatičke priče

.

Od ponedeljka, 9. novembra 2020. godine u Muzeju Vojvodine, Dunavska 35, publika će imati priliku da uživa u izložbi Numizmatičke priče, autorki: Snežane Dobrić, više kustoskinje istoričarke i Mirjane Lakić, kustoskinje istoričarke.

Ja nosim vas, vi nosite mene - Obuća iz etnološke zbirke Muzeja Vojvodine

.

U ponedeljak, 26. oktobra 2020. godine, u 19 sati, otvara se izložba JA NOSIM VAS, VI NOSITE MENE - Obuća iz etnološke zbirke Muzeja Vojvodine, na kojoj će biti predstavljena obuća iz etnološke zbirke u kontekstu kulturnih značenja njenih pojedinih vrsta i oblika. Analiza zbirke obuće nam je polazna osnova za priču o različitim kulturnim uticajima u prošlosti, estetici, modi, načinima proizvodnje, kao i identitetskim i komunikacijskim aspektima različitih vrsta obuće.

Autori izložbe su mr Katarina Radisavljević, muzejska savetnica, dr Tatjana Bugarski, viša kustoskinja, msr Aleksandar Antunović, kustos i Aleksandar Petijević, muzejski savetnik.

Putevima predaka 3

.

Zbog situacije u vezi sa koronavirusom, izložba „Putevima predaka 3“ otkazuje se do daljnjeg.


Udruženje „Srpski krajevi“ organizuje izložbu „Putevima predaka 3“ u Muzeju Vojvodine u Novom Sadu, Dunavska 35 od 17. do 30. marta 2020. godine.

Svečano otvaranje je 17. 03. 2020. godine u Muzeju Vojvodine sa početkom u 19 časova.

Likovni radovi koji će biti prikazani na ovoj izložbi su nastali na Likovnoj koloniji „Putevima predaka 3“ koja je održana na Fruškoj Gori u novembru prošle godine. Svi radovi su inspirisani srpskim kulturnim nasleđem, bogatom istorijom i predelima, odnosno srpskim krajevima.

Izložba je i prodajnog karaktera.

Povezani članci