Objektivno

.

0
0
0
s2sdefault

Povodom Fotoreporterske nove godine, koja se više od četiri decenije proslavlja u Novom Sadu, pozivamo vas na otvaranje izložbe fotografija.

Svečano otvaranje izložbe biće održano u petak 23. decembra, u 19 časova, u Muzeju Vojvodine, Dunavska 37.

Domaćin ovogodišnje izložbe je, baš kao i protekle dve godine, Muzej Vojvodine, a ovogodišnji organizatori su fotoreporteri lista Dnevnik i Foto asocijacija Vojvodine.

Na izložbi će biti izloženi radovi trideset pet aktivnih i penzionisanih novosadskih i vojvođanskih fotoreportera koji svakodnevno beleže sva aktuelna dešavanja, a isto tako stvaraju i po nešto za svoju dušu i za dušu ljubitelja fotograije.

Izložba traje do 15. januara 2017. godine.

Izložba je podržana od Uprave za kulturu grada Novog Sada, a prijatelj manifestacije je fruškogorska Vinarija Deurić.

"Danas je fotografija više od uspomene, ona je sredstvo komunikacije. Brzina njene produkcije jednaka je brzini naših života, za koje često imamo utisak kao da su u procesu neprekidnog beleženja. Među retke izopštenike iz sveta fotografije spadaju oni koji su se dobrovoljno odlučili za asketski život u nekom od preostalih skrivenih kutaka naše planete.

Pred nama su radovi fotoreportera koji pred sobom svakodnevno imaju zadatak da se izbore sa problemima savremene fotografije, a to su njena opšta dostupnost i teškoća u pronalaženju još neovekovečenog prizora.

 U okolnostima, koje su potpuno nesrazmerne sa vremenom u kojem se fotografija tek pojavila, današnji fotografi potvrđuju da umetnost postoji dokle god je čovek njen pokretač. Mogućnost beskrajnih umnožavanja nije uspela da iskoreni čovekovu iskonsku potrebu za kreacijom novih oblika.

Izložba, odnosno susret, predstavlja još jedan svetlosnu stranicu u knjizi vremena kojeg smo svi svedoci".

Darjuš Samii, kustos - istoričar