Štitovi

.

0
0
0
s2sdefault

„Veštine obrade metala u prošlosti“
Izložba radova učenika nastalih u okviru muzejske kreativne radionice

U ponedeljak, 15. maja 2017. godine u 12 sati, Dunavska 35, otvara se izložba radova učenika nastalih u okviru muzejske kreativne radionice "Štitovi", autorki Vijeročke Šipke i Ivane Vlajkov.

Pored sakupljanja, izučavanja, čuvanja i izlaganja muzejskih predmeta misija Muzeja Vojvodine je i komunikacija putem edukacije kojom se utiče na razvijanje svesti o važnosti kulturne baštine.

Zbog toga je Muzej Vojvodine razvio čitavu lepezu interaktivnih programa, primerenih različitim uzrasnim i obrazovanim nivoima koji imaju zadatak da korisnike muzeja upoznaju sa slojevitim, multikulturnim nasleđem Vojvodine, ali i da doprinesu uspešnom ostvarivanju nastavnih zadataka u formalnom školskom sistemu.

Muzejska kreativna radionica „Veštine obrade metala u prošlosti“ je edukativan program za srednjoškolce metalske struke koji je realizovan u saradnji sa Srednjom mašinskom školom u Novom Sadu tokom školske 2016/2017 godine.

Cilj programa je bio upoznavanje proizvodnje i tehnika obrade metala kroz istoriju uz pomoć eksponata izloženih na stalnoj postavci Muzeja Vojvodine, a zatim primena stečenih  znanja aktivno u nastavnom procesu.

Rezultati primene stečenih znanja u vidu izrađenih štitova i skica izloženi su na prigodnoj izložbi.

Sastavni deo izložbe čini igrokaz „Kovači i vile“ koji prikazuje radost stvaranja, veličinu odbrane i moć ljubavi koji će izveden u subotu, 20. maja u 19 sati  u Dunavskom parku . U programu učestvuje 40 učenika smera bravar – zavarivač. 

U muzejskoj prodavnici posetioci mogu potražiti suvenire priveske i broševe u obliku štitova.

Prijatelj izložbe: SiM doo, Novi Sad.

Povezani članci