Muzejska igraonica „Kutijica tajni i uspomena“

.

Odeljenje za pedagoški rad i odnose s javnošću Muzeja Vojvodine, u nedelju, 24. marta 2019. godine, u 11 časova, u Dunavskoj 35, organizuje muzejsku igraonicu „Kutijica tajni i uspomena“.

Razgledajući etnološki deo stalne postavke Muzeja Vojvodine upoznaćemo se sa predmetima vezanim za seosku kućnu radinost.Deca će saznati kakav je bio nameštaj u prošlosti, kakvi su bili običaji, i šta se čuvalo u devojačkim sanducima i kako je sanduk bio ukrašen.U kreativnom delu radionice izrađivaćemo i oslikavati kutijicu tajni.

Igraonicu vodi Ivana Stepanov, muzejski pedagog.

Muzejska radionica za osobe sa invaliditetom „Devojački sanduci“

.

Odeljenje za pedagoški rad i odnose s javnošću Muzeja Vojvodine, u sredu, 20. marta 2019. godine, u 10 časova, u Dunavskoj 35, organizuje muzejsku radionicu za osobe sa invaliditetom „ Devojački sanduci “

Polaznici radionice će saznati nešto više o etnologiji, nauci koja proučava tradiciju i kulturu naroda koji žive u seoskim sredinama,tj njihove običaje, život i rad ljudi na selu,kao i predmete vezane za seosku kućnu radinost.

Muzejska radionica i igraonica „Leteći ćilim“

.

Povodom gostujuće izložbe Ateljea 61 „Arhaični časovi 1984-2019" autorke mr Milice Kecman, Odeljenje za pedagoški rad Muzeja Vojvodine organizuje radionicu „Leteći ćilim“, u nedelju 17. marta u 11 časova (Dunavska 35).

Deca uzrasta 5-10 godina razgledaće izložbu crteža i tapiserija, a potom ćemo pričati o tome šta je to savremena umetnost, otkud tepih na zidu, šta su to tapiserije i kako se prave.  

U kreativnom delu mališani će izraditi svoj leteći ćilim ili jedinstvenu tapiseriju koja će krasiti zid u njihovoj sobi.   

Igraonicu vode Staša Arsenović Koprivica, kustos – etnolog i Milica Josimović, pedagog.  

Muzejska kreativna radionica za penzionere „Nakit večita inspiracija“

.

Odeljenje za pedagoški rad i odnose s javnošću Muzeja Vojvodine, u četvrtak,  14. marta  2019. godine, u 16 časova, u Dunavskoj 35, organizuje muzejsku kreativnu radionicu za penzionere „Nakit večita inspiracija“.

U okviru radionice polaznicama ćemo predstaviti istorijat, materijale i značenje nakita   kroz epohe i vekove, kao i život i delo Ruth Ashawa. U kreativnom delu polaznice će plesti nakit od žice i kamena sa obale Dunava . Gost radionice Ivana Vlajkov .

Radionicu vodi Vldimira Stanisavljević, muzejski savetnik - pedagog.

Muzejska igraonica „Nit po nit kolorit“

.

Povodom gostujuće izložbe Ateljea 61 „Arhaični časovi 1984-2019" mr Milice Kecman, Odeljenje za pedagoški rad Muzeja Vojvodine organizuje igraonicu „NIT PO NIT KOLORIT“, u nedelju 10. marta u 11 časova (Dunavska 35).

Deca uzrasta 5-10 godina razgledaće izložbu crteža i tapiserija, a potom izrađivati tapiserije na improvizovanim dečjim razbojima ili praviti kolaz tapiseriju.

Igraonicu vodi Vladimira Stanisavljević, muzejski pedagog.

Muzejska kreativna radionica „Veliko herojstvo malog naroda 1914-1916“

.

Povodom 100-godišnjice od završetka Velikog rata i prisajedinjeae Vojvodine Kraljevini Srbiji 1918. godine, Muzej Vojvodine organizuje muzejsku kreativnu radionicu „Velika narodna skupština u Novom Sadu 1918“. Drugi sastanak se, zbog produženog raspusta, pomera na 5. mart u 13 časova (Dunavska 35), sa temom „Veliko herojstvo malog naroda 1914-1916“.

Ideja i krajnji cilj ovog projekta je da učesnike radionice pripremi za izvođenje predstave Velike narodne Skupštine u Novom Sadu, u Muzeju Vojvodine ove godine na dan održavanja Skupštine.

Muzejska igraonica „Pogled u dlan“

.

Odeljenje za pedagoški rad i odnos s javnošću Muzeja Vojvodine, u nedelju 3. marta 2019. godine u 11 časova (Dunavska 35), završiće ciklus radionica na temu ,,Maske i maškarade“ namenjena deci uzrasta od 5 do 10 godina. Tema radionice biće ,,Pogled u dlan“. Deca će na ovoj radionici saznati nešto više o Maškaradi - maskiranoj povorci, tradicionalnom programu Muzeja Vojvodine, načinu na koji su se nekada maskirala deca i odrasli, a potom ćemo, u kreativnom delu radionice izrađivati, i ukrašavati maske.  

Radionicu vode Staša Arsenović Koprivica, kustos – etnolog i Milica Josimović, pedagog.  

Povezani članci