Muzejska igraonica „Kod kineskog cara na čaju“

.

Odeljenje za pedagoški rad i odnose s javnošću Muzeja Vojvodine u nedelju 20. oktobra, u 11 časova, Dunavska 35, orgaizuje je muzejsku igraonicu „Kod kineskog cara na čaju“.

Sledeći puteve čaja, slušaćemo legende o čaju i  kineskom caru, iz III milenijuma pr.n.e, najstarijim zapisima o pripremanju čaja,svaratiti na Tibet, vozićemo se karavanima i trgaovačkim brodovima do Evrope, popiti čaj u 5 sa vojvotkinjom Anom od Bedforda, diviti se ruskim samovarima i na kraju dizajnirati servise za čaj.

Igraonicu vodi Vladimira Stanisavljević, muzejski pedagog.

Muzejska kreativna radionica za penzionere „Slikamo frozen tehnikom“

.

Odeljenje za pedagoški rad i odnose s javnošću Muzeja Vojvodine, u četvrtak, 17. oktobra 2019. godine, u 16 časova, u Dunavskoj 35, organizuje muzejsku kreativnu radionicu za penzionere Slikamo frozen tehnikom.

U okviru radionice polaznicama ćemo predstaviti istorijat i osobine stakla i karakteristike slikanja frozen tehnikom. U kreativnom delu polaznice će slikati naznačenom tehnikom.

Radionicu vodi Vldimira Stanisavljević muzejski savetnik pedagog.

Muzejska igraonica „U kuhinji moje bake čuvaju se stvari svakojake“

.

Odeljenje za pedagoški rad i odnose s javnošću, u nedelju, 13. oktobra, u 11 sati (Dunavska 35), organizuje radionicu „U kuhinji moje bake čuvaju se stvari svakojake“.

Igraonica prati proces od obrade zemlje do pripremanja gotove hrane za trpezu. Saznaćemo kako su nekada izgledale alatke za okopavanje, setvu i žetvu, kako je izgledala tradicionalana kuhinja, i u kakvim posudama su ljudi pripremali i čuvali hranu. U kreativnom delu deca će ukrašavati kuhinjske posude.

Igraonicu vodi Ivana Stepanov, muzejski pedagog.

Muzejska igraonica „Moj raspust na selu“

.

Odeljenje za pedagoški rad i odnose s javnošću, u nedelju,6.oktobra, u 11 sati, Dunavska 35, organizuje radionicu „ Moj raspust na selu“.

Posmatrajući slike Jana Bačura, deca će imati prilike da saznaju kako su njihovi vršnjaci na selu provodili svoje vreme.Razgovaraćemo o sličnostima između dece u gradu i u selu, kao i o razlikama u obavezama dece, načinima zabavljanja i druženja.Poredićemo razlike između grada i sela u prošlosti i danas, a u kreativnom delu igraonice deca će naslikati seoski pejzaž.

Igraonicu vodi Ivana Stepanov, muzejski pedagog.

Muzejska radionica za osobe sa invaliditetom „Zakopano blago iz prošlosti“

.

Odeljenje za pedagoški rad i odnose s javnošću, u sredu, 2. oktobra, u 10 sati, organizuje muzejsku radionicu za osobe sa invaliditetom „Zakopano blago iz prošlosti“.

U okviru radionice razgledaćemo arheološki deo Muzeja Vojvodine, upoznaćemo život prvih ljudi, i proučavati zakopano blago iz prošlosti. U kreativnom delu radionice rešavaćemo zadatke, i umetnički se izražavati.

Muzej Vojvodine i nevladina organizacija „Udruženje za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama Grada Novog Sada“ realizuju projekat „Zakopano blago iz prošlosti“.

Ko je željan gledat pozorišta, nek izvoli doći, ne plaća se ništa

.

Muzej Vojvodine i predškolska ustanova Radosno detinjstvo realizuju projekat „Ko je željan gledat pozorišta, nek izvoli doći, ne plaća se ništa'', za starije predškolske grupe dece, saradnike za likovno vaspitanje i vaspitače. Projekat je osmišljen sa ciljm da kod dece utiče na  razvijanje i širenje muzejske i pozorišne  kulture, upoznavanje pozorišne umetnosti,  razvijanja sposobnosti umetničkog izražavanja.

U prvoj fazi projekta informišemo i edukujemo vaspitače za učešće i realizaciju projekta. U utorak 1. oktobra s početkom u 13 sati bio bi upriličen sastanak u Muzeju Vojvodine.

U drugoj fazi deca bi organizovano posetila Muzej (saznala šta je muzej, ko radi u muzeju, šta može biti muzejski predmet), posetila stalnu postavku Muzeja Vojvodine koja se odnosi na pozorišnu umetnost u Vojvodini. Na kraju posete svaka grupa dece izvela bi u Muzeju dramatizaciju bajke po izboru.

Muzejska igraonica „Kad zvezdice nestanu pretvoriću te u bundevu“

.

Odeljenje za pedagoški rad i odnose s javnošću, u nedelju, 29. septembra, u 11 sati, organizuje igraonicu naslovljenu „Kad zvezdice nestanu pretvoriću te u bundevu“.

Pričaćemo ne samo o čarobnoj bundevi za koju deca znaju po bajci o Pepeljugi. Saznaćete kako su se Indijaci odnosili prema bundevi, šta su stari Egipćani pravili od bundeve, kako je bundeva našla svoje mesto u umetnosti, narodnim običajima i svečanostima i još mnogo zanimljivosti. U kreativnom delu oslikavaćemo bundevu.

Igraonicu vodi Vladimira Stanisavljević, muzejski pedagog.

Povezani članci