Muzejska radionica za osobe sa invaliditetom „Zakopano blago iz prošlosti“

.

0
0
0
s2sdefault

Odeljenje za pedagoški rad i odnose s javnošću, u sredu, 2. oktobra, u 10 sati, organizuje muzejsku radionicu za osobe sa invaliditetom „Zakopano blago iz prošlosti“.

U okviru radionice razgledaćemo arheološki deo Muzeja Vojvodine, upoznaćemo život prvih ljudi, i proučavati zakopano blago iz prošlosti. U kreativnom delu radionice rešavaćemo zadatke, i umetnički se izražavati.

Muzej Vojvodine i nevladina organizacija „Udruženje za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama Grada Novog Sada“ realizuju projekat „Zakopano blago iz prošlosti“.

U želji da damo svoj doprinos integraciji osoba sa invaliditetom u društvo i afirmišemo Muzej Vojvodine kreirali smo program pod nazivom „Zakopano blago iz prošlosti“. Ovaj program  namenjen osobama sa invaliditetom počinje da se realizuje od septembra i kreiran je kroz ciklus radionica. Radionice su osmišljene u dve celine, teorijskog dela, u kojem osobe sa invaliditetom upoznaju muzej, muzejsku delatnost, i upoznaju se sa različitim temama iz oblasti arheologije, dok u praktičnom kreativnom delu rešavaju zadatke i umetnički se izražavaju.

Cilj programa je da se polaznici upoznaju sa načinom života ljudi i njihovom kulturom kroz različite periode praistorije, da zavole muzej i razviju potrebe za participacijom u kulturnom životu institucije.

Radionice će se održavati, po dogovoru, jednom mesečnom u prostorijama Muzeja Vojvodine, u trajanju od sat vremena.

Autori i realizatori projekta su:Ivana Stepanov, muzejski pedagog i Vesna Paušić, defektolog.

Povezani članci