Muzejska igraonica – Slatki zanati, radost ih je znati!

.

 U okviru  Dečijeg  leta u  Muzeju Vojvodine, u nedelju 5. jula, u 11 časova, Dunavska 35, održaće se muzejska igraonica  Slatki zanati, radost ih je znati!

 Deca će u okviru prve igraonice  saznati ko su bili licideri  i bombondžije, kakve slatkiše su pravili, kako su nekada poslastičari pravili sladoled, i koje su najstarije poslastičarnice u našem gradu.

 U kreativnom delu igraonice  „napravićemo“ liciderska srca i sladoled.

 Igraonicu vodi Ivana Stepanov, muzejski pedagog Muzejska igraonica  Slatki zanati, radost ih je znati!, biće održana i 8. jula, sa početkom u 18 sati, u Muzeju Vojvodine, Dunavska 35

 

 

 

Srpska nedelja mode u Muzeju Vojvodine

.

 

 Kao deo programa Srpske nedelje mode, sinoć je u Muzeju Vojvodine realizovana izložba kolekcija modnih dizajnera Srbije. Neki od poznatih srpskih dizajnera dobili su priliku da u raskošnom prostoru Muzeja predstave deo svojih kolekcija namenjenih Srpskoj nedelji mode koja je izvedena u drugačijoj formi zbog epidemije Kovida-19. Među njima su: Marija Šabić, Bata Spasojević, Suzana Perić, Stefan Đoković, Milica Tričković, MB Contur Brand, Nataša Perkovski Adžić – Lanna Line Dresses, Olja Srejić, Nemanja Pantelić, Jelena Georg Malešević, Bratscher i Tara Katarina. Na panelu koji je usledio nakon otvaranja izložbe govorilo se o budućnosti modne industrije i posledicama koje je pandemija na nju ostavila. Povezivanje mode i Muzeja otvorilo je brojne mogućnosti za zajedničko istupanje i nove projekte.  

 

 

 

 

     

 

 

 

 

Vredan poklon Studija Soldatović Muzeju Vojvodine

.

 

 Danas su direktorka Muzeja Vojvodine, mr Tijana Stanković Pešterac i primarijus dr Srđan Soldatović potpisali Ugovor o poklonu kojim je Studio Soldatović Galerija ATRIA HUMANA darovala Muzeju Vojvodine kolekciju od 32, ručno izrađene, društvene igre.

Stručno vođenje kroz izložbu Dragan Radovanović, vajar i dizajner

.

Stručno vođenje kroz izložbu Dragan Radovanović, vajar i dizajner

Ukoliko još niste imali priliku da posetite izložbu Dragan Radovanović, vajar i dizajner predlažemo Vam da to učinite u petak, 5. juna u 12 časova.

Kroz 50 godina stvaralačkog rada ovog velikog umetnika vodiće Vas istoričarka umetnosti Dragana Garić Jovičić.

Očekujemo Vas u petak u podne ispred suvenirnice Muzeja Vojvodine i podsećamo da ne zaboravite svoje zaštitne maske.

Uz naše kustose i vodiče upoznajte stalne postavke Muzeja Vojvodine!

.

Tokom juna meseca 2020. godine organizujemo besplatne vođene ture kroz stalne postavke Muzeja Vojvodine, u 12 časova i u 17 časova. Zbog ograničenog broja posetilaca, potrebna je prethodna najava na elektronsku adresu Muzeja: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Najava treba da sadrži datum, vreme (12 ili 17 časova) i broj osoba koje dolaze na vođenje.

Svakog od navedenih dana organizujemo upoznavanje jedne, od tri, stalne postavke Muzeja.

Povezani članci