Muzej Vojvodine otvorio vrata posle pandemije

.

Od utorka Muzej Vojvodine je svoja vrata, posle gotovo dvomesečne pauze, otvorio za posetice.

Prva nedelja protekla je u znaku emocija koje su istoričarku umetnosti Oliveru Radovanović nosile dok je interpretirala izložbu Dragan Radovanović, vajar i dizajner.

Na stručnim vođenjima koja su organizovana svakodnevno, neobično je bilo videti ljude sa maskama u susretu sa umetničkim opusom Dragana Radovanovića, ali energija razmene, kakvu ovakva druženja sa kustosima donose, nije se nimalo promenila pod uticajem pandemije.

Bilo je zanimljivo, informativno, poučno, zabavno. a Muzej se još jednom pokazao i kao pravo mesto za socijalizaciju, druženje i razmenu.

A na pitanje kako je bilo iz dana u dan Olivera Radovanović kaže: Na svakom stručnom vođenju je priča zapravo drugačija jer dolaze ljudi koji su ga poznavali iz različitog perioda njegovog života ili ga nisu uopšte poznavali. Meni je veliko zadovoljstvo ne samo da pričamo o Draganovom stvaralaštvu nego i o dobu kada smo se školovali, kako je to izlgledalo, kakav je bio osećaj boraviti u ateljeu Henri Mura, o studentskim šezdesetosmaškm pobunama, o urbanizmu s kojim smo oduvek bili bitke, kako je nastao ključ grada NS, kako je nastao logotip Via Pacis Pannoniae i srebrni bicikl itd.”

Hvala svima koji su bili, a one koji nisu pozivamo da posete izložbu Dragana Radovanovića i stalne postavke Muzeja Vojvodine – Vojvodina od paleolita do kraja 19. veka, Vojvodina u Prvom i Drugom svetskom ratu i Muzej prisajedinjenja; da prate naše kustoske priče na veb sajtu i društvenim mrežama Muzeja, uz obećanje da je još mnogo zanimljivih programa i druženja pred nama.

Polaganje stručnog ispita

.

Obaveštavaju se kandidati za polaganje stručnog ispita da će se ispit održati 24. juna 2020. godine sa početkom u 9 časova u Muzeju Vojvodine.

Nastavljamo stručna vođenja kroz izložbu „Dragan Radovanović (1949-2018)“

.

Od srede, 20. maja, svakog dana u 17 sati biće organizovano i stručno vođenje kroz izložbu Dragan Radovanović (1949-2018) u interpretaciji istoričarke umetnosti Olivere Radovanović.

Zbog ograničenog broja posetilaca, molimo sve zainteresovane da se za stručno vođenje prijave na broj telefona 525 059, svakog radnog dana od 10 do 12 časova.

 

Muzej Vojvodine se otvara za posetioce

.

Poštovana publiko,

Muzej Vojvodine od utorka, 19. maja 2020. godine, posle gotovo dva meseca pauze izazvane pandemijom Korona virusa, i fizički otvara svoja vrata za publiku.

Posetioci će ponovo moći direktno da uživaju u stalnim postavkama Muzeja na kojima je predstavljena prošlost teritorije Vojvodine od praistorije do sredine 19 veka; teritorija Vojvodine u Prvom i Drugom svetskom ratu i tematika prisajedinjenja Vojvodine Srbiji. Takođe i tematska izložba: Dragan Radovanović (1949-2018), posle pauze izazvane pandemijom, nastavlja svoj galerijski život.

Uz sve mere zaštite: dezo-barijeru, sredstva za dezinfekciju ruku, obaveznu upotrebu maski za posetioce, kustose i vodiče, kao i uz ograničen broj grupnih poseta od 5 osoba na jednog kustosa/vodiča, vraćamo se uobičajenom ritmu rada.

Grupne posete je, kao i do sada, potrebno najaviti na elektronsku adresu: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli., putem iste adrese možete dobiti odgovore i na sva dodatna pitanja.

Radno vreme Muzeja ostaće nepromenjeno: utorak-petak od 9 do 19 sati, subota-nedelja od 10 do 18 sati.

Cene ulaznica su nepromenjene: 200 dinara za odrasle, 150 din za penzionere/studente/đake; ulaz se ne naplaćuje za decu do 7 godina, kao i za osobe sa invaliditetom i njihove pratioce.

Iako smo se putem veb stranice Muzeja i društvenih mreža svakodnevno družili i tokom vanrednog stanja, ništa ne može zameniti neposredni kontakt i druženje u Muzeju, tako da Vas sa nestrpljenjem očekujemo.

 

Muzejski kompleks Kulpin zatvoren

.

Obaveštavamo Vas da ce Muzejski kompleks Kulpin, zbog građevinskih radova, do daljnjeg biti zatvoren za posetioce.

 

Obaveštenje za polaganje stručnog ispita

.

Obaveštavamo kandidate za polaganje stručnog ispita da u majskom ispitnom roku svoje prijave sa pratećom dokumentacijom i stručnim radovima mogu slati do 20. maja. O terminu polaganja stručnog ispita bićete blagovremeno obavešteni na sajtu Muzeja Vojvodine.

Odlaže se polaganje stručnog ispita

.

Shodno odluci o proglašenju vanrednog stanja na teritoriji Republike Srbije, obaveštavamo kandidate za polaganje stručnog ispita da će majski ispitni rok 2020. godine biti odložen na neodređeno vreme.

O terminu polaganja stručnog ispita bićete blagovremeno obavešteni na sajtu Muzeja Vojvodine čim se za to steknu adekvatni uslovi.

U međuvremenu, kandidati mogu slati svoje prijave sa pratećom dokumentacijom i stručnim radovima.

Povezani članci