Vredan poklon Studija Soldatović Muzeju Vojvodine

.

 

 Danas su direktorka Muzeja Vojvodine, mr Tijana Stanković Pešterac i primarijus dr Srđan Soldatović potpisali Ugovor o poklonu kojim je Studio Soldatović Galerija ATRIA HUMANA darovala Muzeju Vojvodine kolekciju od 32, ručno izrađene, društvene igre.

 Ova izuzetna kolekcija društvenih igara biće korišćena u realizaciji edukativnih programa Odeljenja za odnose s javnošću i pedagoški rad Muzeja Vojvodine.
 Sadržaj zbirke-legata čini serijal poznatih i (uz dečiju pomoć) izmaštanih i sačinjenih društvenih igara. Izrađeni u drvetu, poput skulptorski rešenih artefakata, a uz to i funkcionalni, ovi radovi su odraz i dokaz žive potrebe i sklonosti i dece i odraslih da odlutaju u prostranstva maštanja i učenja kroz igru. Deo su autorskog projekta Srđana Soldatovića Igrom do igre, realizovanog sa članovima porodice, prijateljima i saradnicima dobre volje, u likovnim radionicama Galerije ATRIA HUMANA za omladinu SOS Dečijeg sela u Sremskoj Kamenici. Ove i slične igre su (uz moderatore, povremeno i uz vršnjačku edukaciju dece iz Dečijeg sela) tokom dve decenije bivale sastavni deo programskih sadržaja novosadskog Raspustilišta u kreativnim i sportsko-zdravstvenim radionicama Studija Soldatović za decu predškolskog i mlađeg školskog uzrasta: Igraonica-maštaonica, Da li Vam je dosadno?, Tangram basne, Biraj svoj sport, Ko se čuva, taj se ne ugruva, itd.
 Zbirku od tridesetdve igre (redizajnirana autorska rada), Studio Soldatović darovao je Pedagoškoj službi Muzeja Vojvodine u trajno vlasništvo, za potrebe realizacije edukativnih sadržaja i moguću saradnju sa školskim, predškolskim ili muzejskim ustanovama.

 

 

Povezani članci