Музејска играоница „Снег пада, крупно веје па дечија срца греје!“

.

Одељење за педагошки рад и односе с јавношћу Музеја Војводине у недељу, 17. јануара 2021. године у 11 сати,организује музејску играоницу „ Снег пада, крупно веје па дечија срца греје!“

Шта се дешава у природи зими?Како настаје снег? Зашто су дани кратки, а ноћи дуге? Где су се сакриле животиње? На радионици откривамо одговоре на занимљива питања..

У креативном делу направићемо и украсићемо  свећњак  чаробним свећама.

Потребно је да деца понесу једну стаклену теглу.

Играоницу води Ивана Степанов Тасић, музејски педагог

Програм је ограничен на присуство 5 деце, из тог разлога је потребно да пријавите дете на следећи е-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

 

Музејска играоница „Рукавице моје зимске другарице“

.

СВА МЕСТА СУ ПОПУЊЕНА

Легенда каже да су  прве рукавице настале када је богиња Венера, трчећи кроз шуму на Олимпу, пала и огребала руке. Како си изгледале  рукавице које су носили фараони,  краљеви и краљице, витезови,  даме, како су  настале хируршке рукавице,  шта су  значиле, ко је смео да их носи и многе друге детаље испричаћемо вам у играоници Музеја Војводине,  у недељу, 10. јануара 2021. године у 11 сати. У креативном делу цртаћемо и украшавати наше рукавице. Програм је намењен деци узраста 5-10 година.

Радионицу води Владимира Станисављевић, музејски саветник педагог.

Програм је ограничен на присуство 5 деце, из тог разлога је потребно да пријавите дете до 17 часова до петка на следећи e-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели..

Музејска играоница „Витлејемска бајка“

.

СВА МЕСТА СУ ПОПУЊЕНА

Одељење за педагошки рад и односе с јавношћу Музеја Војводине у недељу, 27.  децембра 2020. године у 11 сати, организује музејску играоницу Витлејемска бајка у оквиру Циклуса божићних и новогодишњих играоница.

Деца ће пратити библијску причу о Христовом рођењу, Витлејемској пећини и звезди, о пастирима, о три мудраца која дароваше Исуса.

Инспирисана причом деца ће правити лампице украшене  божићним мотивима. Потребно је да деца понесу једну чисту стаклену теглу без налепнице.

Играоницу води Владимира Станисављевић, музејски саветник педагог.

Програм је ограничен на присуство 5 деце, из тог разлога је потребно да пријавите дете на следећи e-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели..

 

Новосадске дечије зимзарије 2020

.

Десете по реду Новосадске дечије Зимзарије, у организацији Дечијег културног центра, и ове године Музеј Војводине учествује са радионицом „Правим јунацима довољна су два точка", 24. децембра 2020. године, од 18,40 до 19,05 х.

Ко је нацртао модел првог бицикла, а ко га је први направио? Зашто је бицикли супер превозно средство? Шта све можемо да урадимо док се возамо бициклом? Причу о бициклу и чарима вожње истражите са нама. Правићемо украсе за јелку у облику бицикла.

Материјал потребан за радионицу: картон или дебљи папаир, колаж, маказице, лепак, тракица, канап...

Играоницу води Љиљана Костић, виши кустос педагог Музеја Војводине.

Креативно-едукативне радионице „Дворац бајколац“

.

У Музејском комплексу Кулпин, у периоду од новембра 2019. до септембра 2020. године, у сарадњи са кулпинском Основном школом „Јан Амос Коменски“ реализован је низ креативно-едукативних радионица у оквиру пројекта Дворац бајколац. Аутори овог интердисциплинарног и интерактивног програма, који прати наставни план и програм, су: музејски педагог Драгана Вујаклија, школски педагог Загорка Маринковић и наставници разредне и предметне наставе.

Радећи са ученицима различитих узраста на анализи, интерпретацији, писању сценарија, изради сценографије и костима...у амбијемту кулпинског дворца потстицано је лично ангажовање и активно учешће свих учесника, радозналост, сарадња, развијање стваралачког мишљења и изражавања... уз корелацију наставних предмета.

Резултати пројекта су представљени јавно, у амбијенту Музејског комплекса, кроз позоришни програм Дворац бајколац, у коме је уприличена драмска интерпретација бајки: Лепотица и звер, Пепељуга и Мач у камену које и можете погледати.

 

Музејска играоница „Како се некада славио Божић“

.

Настављамо циклус радионица поводом наступајућих божићних и новогодишњих празника.

Одељење за педагошки рад и односе с јавношћу у недељу 20. децембра, у 11 сати организује радионицу „Како се некада славио Божић“. Деци ће бити представљени божићни обичаји, а у креативном делу деца ће израђивати божићне честитке.

Играоницу води Ивана Степанов, музејски педагог.

Програм је ограничен на присуство 5 деце, из тог разлога је потребно да пријавите дете на следећи e-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели..

 

Радионица „Божићно дрвце греје моје срце“

.

 

Потрошили смо још једну годину. Ускоро  нам стиже Нова година. Радујмо се новогодишњим и  божићним празницима у циклусу радионица Музеја Војводине намењених деци од 5-10 година.

Одељења за педагошки рад и односе с јавношћу у недељу 13. децембра, у 11 сати организује прву у цуклусу радионица .  

Назив прве радионице је „Божићно дрвце греје моје срце“. Деца ће слушати занимљиве легенде о божићном дрвцу као инспирацију за његово дизајнирање и украшавање.

 

Играоницу  води Владимира Станисављевић, музејски саветник педагог

 

Програм је ограничен на присуство 5 деце, из тог разлога је потребно да пријавите дете на следећи e-mail:

Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

 

 

 

Повезани чланци