Музејска играоница – Слатки занати, радост их је знати!

.

 

 У оквиру Дечијег лета у Музеју Војводине, у недељу 5. јула, у 11 часова, Дунавска 35, одржаће се музејска играоница Слатки занати, радост их је знати!

 Деца ће у оквиру прве играонице  сазнати ко су били лицидери  и бомбонџије, какве слаткише су правили, како су некада посластичари правили сладолед, и које су најстарије посластичарнице у нашем граду.

 У креативном делу играонице „направићемо“ лицидерска срца и сладолед.

 Играоницу води Ивана Степанов, музејски педагогМузејска играоница Слатки занати, радост их је знати!, биће одржана и 8. јула, са почетком у 18 сати, у Музеју Војводине, Дунавска 35

 

 

 

Српска недеља моде у Музеју Војводине

.

 

 Као део програма Српске недеље моде, синоћ је у Музеју Војводине реализована изложба колекција модних дизајнера Србије. Неки од познатих српских дизајнера добили су прилику да у раскошном простору Музеја представе део својих колекција намењених Српској недељи моде која је изведена у другачијој форми због епидемије Ковида-19. Међу њима су: Марија Шабић, Бата Спасојевић, Сузана Перић, Стефан Ђоковић, Милица Тричковић, MB Contur Brand, Наташа Перковски Аџић – Lanna Line Dresses, Оља Срејић, Немања Пантелић, Јелена Георг Малешевић, Bratscher и Тара Катарина. На панелу који је уследио након отварања изложбе говорило се о будућности модне индустрије и последицама које је пандемија на њу оставила. Повезивање моде и Музеја отворило је бројне могућности за заједничко иступање и нове пројекте. 

 

 

     

 

 

Вредан поклон Студија Солдатовић Музеју Војводине

.

 


 Данас су директорка Музеја Војводине, мр Тијана Станковић Пештерац и примаријус др Срђан Солдатовић потписали Уговор о поклону којим је Студиo Солдатовић Галеријa ATRIA HUMANA даровала Музеју Војводине колекцију од 32, ручно израђене, друштвене игре.

Стручно вођење кроз изложбу Драган Радовановић, вајар и дизајнер

.

Уколико још нисте имали прилику да посетите изложбу Драган Радовановић, вајар и дизајнер предлажемо Вам да то учините у петак, 5. јуна у 12 часова.

Кроз 50 година стваралачког рада овог великог уметника водиће Вас историчарка уметности Драгана Гарић Јовичић.

Очекујемо Вас у петак у подне испред сувенирнице Музеја Војводине и подсећамо да не заборавите своје заштитне маске.

Уз наше кустосе и водиче упознајте сталне поставке Музеја Војводине!

.

Током јуна месеца 2020. године организујемо бесплатне вођене туре кроз сталне поставке Музеја Војводине, у 12 часова и у 17 часова. Због ограниченог броја посетилаца, потребна је претходна најава на електронску адресу Музеја: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Најава треба да садржи датум, време (12 или 17 часова) и број особа које долазе на вођење.

Сваког од наведених дана организујемо упознавање једне, од три, сталне поставке Музеја.

Повезани чланци