Музејска играоница "Тенкформерси" - Музеј Војводине

Музејска играоница “Тенкформерси”

16.05.2015. | Радионице и играонице

Пре седамдесет година тенк Шерман се родио у Америци. Још као беба био је тежак 25 тона и читав живот се трудио да одржи ову тежину, што му је ишло за руком.
Ишао је у војну школу, али је за разлику од својих другара који су једва чекали да иду у рат Шерман желео да буде глумац.
Зато је одлучио да заједно са филмском екипом пређе читав океан и дође у Врдник у близини Новог Сада и ту опроба свој таленат у филму „Келијеви ратници“ са чувеним глумцем Клинтом Иствудом..
На сниманју филма упознао је једну стару партизанску пушку која је била у рату и која га је довела у Музеј обећавши му да ће тамо да га чувају и брину о њему.
Он у Музеју живи већ 45 година, где му је углавном лепо, али се понекад осећа усамљен и заборављен. Једино друштво прави му музејски мачак Мицко, који је желео Шермана да изненади и развесели, те је позвао све лептире из Новог Сада да дођу у Музеј и упознају тенк са најлепшим и највећим гусеницама у граду.
Лептири ће доћи у суботу, у 17 сати, на дружење, а дођите и ви другари да помогнете лептирима да добију веселе боје и да их заједно попнемо на Шермана какo бисмо га обрадовали и улепшали.

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja

Accessibility Toolbar