Археолошка конференција - Словени и њихови суседи у 1. миленијуму н.е. - Muzej Vojvodine

Археолошка конференција – Словени и њихови суседи у 1. миленијуму н.е.

27.09.2021. | Вести

Музеј Војводине 4. – 10. октобар 2021. године

После 25 година од последњег (Шестог) Конгреса за словенску археологију одржаног у организацији Међународне уније за словенску археологију, у Великом Новгороду, Музеј Војводине из Новог Сада ће бити домаћин европске конференције Словени и њихови суседи у 1. миленијуму н.е.

Конференција, на којој учествује око 100 учесника из 17 земаља Европе, ће бити одржана од 4. до 10. октобра 2021. године, а прати је изложба о археологији српског Подунавља у 1. миленијуму н.е: Дунавске Игре престола – уздизање и пад варвара.

Отварање Конференције биће уприличено у понедељак, 4. октобра у 10 часова, у Свечаној сали Скупштине АП Војводине. На отварању ће говорити мр Тијана Станковић Пештерац, директорка Музеја Војводине; др Андреј Обломски, Институт археологије Руске академије наука и Станко Трифуновић, одговорни секретар Организационог комитета.

Конференцију ће отворити господин Игор Мировић, председник Владе Аутономне Покрајине Војводине.

Поред Музеја Војводине у коорганизацији Конференције учествује још 6 угледних европских институција културе и науке – Музеј Државни Ермитаж, Санкт Петербург; Центар за балтичку и скандинавску археологију, Шлезвиг; Институт археологије Руске академије наука, Москва; Институт археологије Чешке академије наука, Праг; Лајбниц институт за историју и културу Источне Европе, Лајпциг; Народни музеј, Београд.

Присуство Конференцији је слободно, уз поштовање епидемиолошких мера.

Комплетан програм Конференције можете погледати овде.

Прочитајте још

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja

Accessibility Toolbar