Бекство из Музеја: митолошка авантура

31.03.2022. | Радионице и играонице

Музеј Војводине и Фондација „Нови Сад – Европска престоница културе“ – програмски лук „Будућност Европе“ представљају пројекат „Бекство из Музеја: митолошка авантура“

Кроз богатство језика, комуникације и народног стваралаштва, митолошка авантура Музеја Војводине има за циљ да укаже на дифузију културних елемената који су јединствени за целу Европу. Бекство из музеја: митолошка авантура јединствена и иновативна логичка игра намењена деци узраста од девет до петнаест година, али и свима који желе да се играју и упознају Вилу, Бисерка, Брку, Богишу и многе друге митолошке ликове из српске митологије. Креирана је на основу прича и предмета из прошлости, приказаних на етнолошком делу сталне поставке Музеја Војводине, а осмислили су је стручњаци из области етнологије, педагогије, конзервације и инфромационих технологија.

Митолшка авантура је настала са идејом да се музеј учини местом за игру кроз коју ће се остварити једна од главних његових функција: едукација и ширење знања. На овај начин Музеј Војводине се прилагођава потребама савремене публике, нудећи занимљиво и несвакидашње искуство. У играма се користе различити реквизити, ненаметљиво уклопљени у музејску поставку, који су неопходни за решавање задатака, као и апликација за мобилне уређаје и екране на додир (са видео и аудио записима), специјално програмираним за потребе игре. На иновативан начин, игра одговара на питања важности очувања материјалне и нематеријалне културе свих народа који су оставили траг на територији данашње Војводине и истиче мит као универзални симбол из којег су се развиле најлешпе бајке света.

Прочитајте још

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja

Accessibility Toolbar