Будите део изложбе „Марама као културни означитељ“ - Музеј Војводине

Будите део изложбе „Марама као културни означитељ“

10.05.2022. | Вести

Драге суграђанке и суграђани,

Позивамо Вас да учествујете у нашем пројекту и дате свој допринос у реализацији међународне изложбе: Марама као културни означитељ која кроз један микро сегмент женског одевања, као начина уписивања културног идентитета, приказује и промишља културну разноврсност у европском, ваневропском и локалном контексту.

Уколико у Вашим породичним и личним албумима имате фотографије или снимке Вас, Ваших чланова породице или предака са марамом, а желите да их поделите са нама и нашом публиком, пошаљите их, а ове фотографије ће пронаћи своје место на изложби и бити видљиве на сајту ЖеНСког музеја  www.zenskimuzejns.org,rs

Дигиталне копије фотографија пошаљите на електронску адресу rekonekcija.ns@gmail.com

Уз фотографију потребни су нам и следећи подаци: име и презиме пошиљаоца, име и презиме особа на фотографији (уколико су Вам познати) и датум настанка фотографије (оквирно).

Слањем фотографије сагласни сте да она буде уврштена у нашу изложбу. Примљене фотографије ЖеНСки музеј неће користити у друге сврхе осим наведене.

Позив је отворен до 12. маја 2022. године!

Изложба је један од догађаја који ће се одиграти у оквиру програмског лука Хероине, ЕПК 2022. године. Пројектом руководи ЖеНСки музеј из Новог Сада https://zenskimuzejns.org.rs/ у сарадњи са женским музејем из Баварске Frauen in der Einen Welt / Museum Frauen Kultur Regional-International и Музејем Војводине. Ауторке пројекта су: Вера Копицл и Силвиа Дражић. Изложба Марама као културни означитељ отвара се 18. маја 2022. године у 18 часова у Дунавској 37 и траје до краја јуна 2022. године.

Током трајања изложбе одржаће се пратећи програми са радионицама, пројекцијама документарних и експерименталних филмова и панелима који тематизују културу ношења мараме кроз различите визуре: историјску, друштвену, политичку, као сегмент свакодневних рутина.

  

Прочитајте још

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja

Accessibility Toolbar