Дани отворених врата у Музеју Војводине

02.02.2024. | Догађаји

Поводом акције Туристичке организације Новог Сада Дани отворених врата, у суботу и недељу, 3. и 4. фебруара, улаз за све посетиоце Музеја Војводине биће бесплатан.

На овај начин обележавмо  Дан града Новог Сада.

Током трајања акције Дани отворених врата посетиоци Музеја Војводине имаће прилику да посете сталну поставку и тематску изложбу Стакло.

На сталној поставци представљена је прошлост територије данашње Војводине од праисторије до средине 20. века кроз три сегмента – археологију, историју и етнологију. Шетња старом градском улицом, уживање у прегледу прошлости Војводине кроз експонате на изложби додатно може бити употпуњена и коришћењем новог аудио-визелног водича који је доступан на српском, енглеском и руском језику.

Интердисциплинарна изложба Стакло доноси пред посетиоце феноменолошку причу о овом материјалу који нас вековима задивљује, а својим физичким и естетским својствима  буди машту стваралаца од праисторије до данашњих времена.

За оне посетиоце који у Музеј Војводине долазе у пратњи најмлађих на располагању је Харлампијева мапа. Уз помоћ мапе истраживање сталне поставке и за одрасле и за малишане постаје интерактивно, креативно и динамично.

Прочитајте још

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja

Accessibility Toolbar