Дечје лето у Музеју Војводине - Музеј Војводине

Дечје лето у Музеју Војводине

11.07.2016. | Вести

Овог лета припремили смо много програма за децу и повели их у авантуру истраживања, размишљања, посматрања, маштања, игре и стварања.

Сазнали смо шта нас уче басне, одгонетали питалице, загонетке, брзалице; дружили се са Доситејем и чика Јовом Змајем, учили Змајеве песмице без којих се не одраста, маштали како је то бити глумац, шта је позоришна уметност, правили сцене и костиме за јунаке бајки па и своја позоришта. Истраживали где то археолог тражи закопано благо, водили их на ’’археолошко налазиште’’, вајали као праисторијски људи.

Храбре војсковође и војнике из И светског рата пробудили су нам љубав према отаџбини, зато смо правили ордења, дивећи се њиховој храбрости, а онда смо посетили прве школе, видели прве уџбенике и школске торбе, причали о дисциплини и кажњавању, али нисмо морали то примењивати.

Нисмо одолели изазову да научимо како су се некад у Војводини правиле куће, настамбе. На крилима маште посетили смо праисторијске земунице, сојенице, римске раскошне виле, дворце и војвођанске куће, облачили и украшавали ношње народа Војводине. А каквим смо се играчкама некад играли…и то смо сазнали правећи играчке које бисмо могли поставити и у најлепши излог једне војвођанске улице којом смо се радосно прошетали.

Pogledajte kako smo se družili i uživali…

Прочитајте још

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja

Accessibility Toolbar