Дечји фестивал "Ускршње чаролије" - Музеј Војводине

Дечји фестивал “Ускршње чаролије”

06.04.2015. | Догађаји

Други по реду дечији фестивал “Ускршње чаролије” који ће се у Новом Саду одржати од 6. до 9. априла у холу Позоришта младих (улица Игњата Павласа, број 4) ће кроз разнолики програм забавних и креативно-едукативних радионица, музику и глуму, новосадским малишанима приближити лепоту и обичаје једног од најлепших хришчанских празника. Током четири дана трајања фестивала са децом ће се дружити музичари, кустоси, педагози, мађионичари, математичари, физичари и мали уметници из Београда и Новог Сада.
Фестивал ће у понедељак 6. априла у 10 часова, у холу Позоришта младих свечано отворити Ћлан градског већа задужен за културу господин Вања Вученовић, хор “Чаробне фрулице” и чланови плесног студија „Профессионал”, након чега ће уследити и ускршња радионица Дечијег културног центра „Црвено јаје” и радионица Музеја града Новог Сада „Љуску од јајета украсиће салвета”.
Други дан фестивала обележиће научни експерименти за најмлађе које су припремили гости из астрономског друштва “Руђер Бошковић” из Београда и наставници из приватне основне школе ” Мика Антић” из Новог Сада.

У среду 8. априла, најмлађи посетиоци и њихови родитељи ће моћи да уживају уз музички наступ који су припремили Петар и Александра Јелић са другарима из “Културног склоништа” као омаж Влади Дивљану. А како су и чиме су се некада старији вршњаци посетилаца нашег фестивала играли сазнаћемо на радионици Музеја Војводине, док ће се о бојама пролећа расправљати са историчарима уметности из Спомен збирке Павла Бељанског.
Надахнута дружина из позориштанцета “Театрило” обрадоваће малишане последњи дан фестивала позоришном представом “Фифи чека ускрс”. Тај дан обележиће и радионице “Животињско царство скривено на сликама” Галерије Матице српске и ликовно – литерарна радионица “Не љути се причом” Градске библиотеке Новог Сада.
Различити програми сваког фестивалског дана почињу у 10 часова и за посетиоце и учеснике „Ускршњих чаролија”су потпуно бесплатни.
Дечији фестивал “Ускршње чаролије” организује Дечији културни центар “Деци на дар” из Новог Сада под покровитељством Града Новог Сада и уз подршку Позоришта младих.
Комплетан програм фестивала можете пронаћи и на сајту www.decinadar.org.

Dodatne informacije:
Koordinatorka programa: Severina Prostran Miletić ( 063521123)
PR manifestacije : Mirjana Spremo ( 0649208222)

Прочитајте још

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja

Accessibility Toolbar