Дигитализовано наслеђе ГОВОРИ! - Музеј Војводине

Дигитализовано наслеђе ГОВОРИ!

08.06.2017. | Догађаји

Презентација под називом “Дигитализовано наслеђе ГОВОРИ! – Презентација пројекта Новосадско културно благо на сајтовима и мултимедијалног водича Ороундо (Oroundo)”, одржаће се 8. јуна 2017. године у 12 часова у Дунавској 35. Том приликом ће стручњаци Музеја приказати резултате примене дигиталних технологија у домену видљивости и доступности културног наслеђа, што је крајњи циљ у процесу његове дигитализације. Као матична установа за музеје и музејске збирке на територији АП Војводине, Музеј Војводине је лидер на пољу дигитализације културног наслеђа. Већ деценију истиче се у примени информационо-комуникационих технологија и тако даје пример добре праксе другим установама културе.

Пројекат Новосадско културно благо на сајтовима реализован је у сарадњи са Заводом за заштиту споменика културе Града Новог Сада као наставак успешне дугогодишње сарадње на пољу дигитализације, а уз подршку Министарства културе и информисања РС, Покрајинског секретаријата за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама и Града Новог Сада.

Искорак културе у дигиталном окружењу представља и први пример јавног и приватног партнерства у домену презентације и промоције културног наслеђа употребом савремених технологија. У питању је мултимедијални водич на пет језика (српски, енглески, немачки и језици националних мањина – мађарски и словачки), који је настао сарадњом између Музеја Војводине и компаније Ороундо. У реализацији овог пројекта помогли су: Радио-телевизија Војводине, Национални савети словачке и мађарске националне мањине.

{gallery}fotogalerija/digitalizovano_nasledje_govori{/gallery}

Прочитајте још

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja

Accessibility Toolbar