Директорка Музеја Војводине представила сарадњу са Музејом Доње Аустрије на панел-конференцији - Музеј Војводине

Директорка Музеја Војводине представила сарадњу са Музејом Доње Аустрије на панел-конференцији

15.12.2021. | Вести

Панел-конференција Иницијатива за унапређење сарадње установа културе из регија подунавског слива организована је у склопу председавања АПВ Радном заједницом Подунавских регија са циљем унапређења сарадње установа културе и додатног умрежавања кроз заједничке пројекте.

На поменутој конференцији директорка Музеја Војводине, мр Тијана Станковић Пештерац као примере добре праксе представила је неколико пројеката које је Музеј Војводине заједно реализовао са установама културе Подунавских регија и открила даље планове.

Један од планова тиче се 2022. године, у којој ће, у сарадњи са мр Катком Крејцовом из Одсека за уметност и културу Владе Доње Аустрије, односно Музејом Доње Аустрије, у Музеју Војводине бити постављена јединствена изложба.

На овој изложби ће бити представљене најрепрезентативније музеалије које одражавају разноликост, али и сличности културног наслеђа две покрајине – Доње Аустрије и Војводине. Испред Музеја Војводине у овом пројекту стоји тим на челу са музејским саветницама – етнолошкињама мр Катарином Радисављевић и др Татјаном Бугарски.

Прочитајте још

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja

Accessibility Toolbar