Е-музеј - Muzej Vojvodine

Е-музеј

31.05.2021. | О музеју

Представљамо вам платформу „еМузеј“

 

Платформа еМузеј створена је 2020. године са циљем да се музеји представе као места за учење, што и јесте једна од њихових основних функција. Музејске приче о предметима усклађене су са наставним јединицама од 2. до 5. разреда основне школе, а осмишљене су од стране тимова које су чинили кустоси, кустоси-педагози, ИТ стручњаци и учитељи. У овом тренутку платформа садржи уједначене мултимедијалне материјале из четири музеја из Републике Србије: Музеја Војводине, Завичајног музеја Књажевац, Народног музеја Лесковац, Народног музеја Кикинда. На имплементацији и припреми садржаја платформе тренутно такође раде и Народни музеј у Београду и Народни музеј Зрењанин.

Платформа еМузеј настала је као резултат сарадње Музеја Војводине и компанијe Лесте из Београда.

Велосипед – еМузеј

 

Представљамо вам наставну јединицу креирану за платформу еМузеј, а која је намењена 2. разреду основне школе, у оквиру наставне теме Саобраћај. Погледајте видео у којем ће вам наше Петра Вуликић и кустос-педагог Слађана Велендечић испричати шта је то велосипед и када је настао.

Златни шлемови из Музеја Војводине

Представљамо вам наставну јединицу креирану за платформу еМузеј, намењену 5. разреду основне школе, у оквиру наставне теме Римско доба. Погледајте видео у којем ће вам Тијана Станковић Пештерац, кустос-археолог и директор Музеја Војводине, заједно са Петром испричати причу о златним шлемовима – највреднијим експонатима којима наш музеј располаже и о којима се стара.

Арсеније III Чарнојевић

Данас вам представљамо наставну јединицу креирану за платформу еМузеј, намењену 4. разреду основне школе, у оквиру наставне теме Живот под Турцима. Овај пут ће вам кустос Лидија Мустеданагић, заједно са Петром, испричати причу о патријарху Арсенију III Чарнојевићу, духовном и световном вођи српског народа у једном од најтежих периода у нашој историји.

Плесни редови

На данашњем часу погледајте наставну јединицу креирану за платформу еМузеј, намењену 3. разреду основне школе, у оквиру наставне теме Живот некад и сад. Данас ће вам кустос Лидија Мустеданагић, заједно са Петром, испричати причу о баловима и научити вас шта су то били плесни редови.

Прочитајте још

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja

Accessibility Toolbar