Едукативни програми за ђаке и студенте - Музеј Војводине

Едукативни програми за ђаке и студенте

Музејска учионица

Музејска учионица је програм намењен учитељима, професорима и ученицима основних и средњих школа. Садржаји који се реализују у оквиру музејске учионице у корелацији су са садржајем наставног плана и програма, а подразумевају одржавање наставних часова у амбијенту Музеја, уз помоћ аутентичних извора – музејских експоната.
У понуди је велики број припремљених музејских учионица – Шта би Каменко на ово рек’о; Ах што је школа згодна, лечи лењост и самоћу; Море Турци не газ’те орања; Уместо срца куца стари сат; Укусног хлеба – свака празнична трпеза треба; Од овце до ћилима и тако то…; Ах тај вечни Рим; Стојте галије царске; Мали за војнике, а велики за јунаке… У договору са учитељима, наставницима и професорима могућа је припрема и нових музејских учионица на тему по договору. Реализатори програма, зависно од теме и циља, могу бити професори, наставници, кустоси специјалисти за поједине теме и музејски педагози. Музејске учионице се реализују за унапред најављене групе, на унапред договорену тему.
Све додатне информације, као и најаву присуства можете добити путем мејла. Електронска адреса Одељења за едукативни рад је pedagoska.sluzba@muzejvojvodine.org.rs

Улаз се наплаћује 100 динара по ученику.

Музејске креативне радионице за студенте

Намењене су успостављању сарадње са високим школама и факултетима, а подразумевају заједничко креирање и осмишљавање програма који проистиче из потреба школе/факултета или Музеја.

Театрић Музеја Војводине

Kratke edukativne lutkarske predstave, inspirisane predmetima i pričama iz Muzeja Vojvodine koje služe kao uvod u obilazak jednog dela muzejske izložbe.
Održavaju se svake subote u 11 sati. Moguće je organizovati i u drugim terminima za unapred najavljene porodične, predškolske i školske grupe. Sve dodatne informacije, kao i najavu prisustva možete dobiti putem mejla. Elektronska adresa Odeljenja za edukativni rad je pedagoska.sluzba@muzejvojvodine.org.rs

Ulaz se naplaćuje 100 dinara po osobi.
Trenutno na repertoaru: Otkud šlem u babinoj bašti

 

МУЗЕЈ СА СТО-ЛИЦА

Музеј са сто-лица посетите са столица!

Тренутна пандемија нам је ограничила виђање, али не и креативност да смислимо како да се сретнемо.

Музеј са сто лица је нови, бесплатан, едукативни програм осмишљен у складу са образовном мисијом и потенцијалом Музеја Војводине, али и са наставним програмима формалног школског система. Осмишљен је за пандемијско време, када су школске посете музејима ограничене, а са циљем да се омогући организовано упознавање ученика са културном баштином коју Музеј Војводине чува. Ми смо спремни да преко било које видео платформе дођемо код Вас на час, да Вам у једном сусрету представимо поједине музејске темe, експонате, феномене… да Вам на тај начин обраду понеке наставне теме учинимо мало другачијом, да мало попричамо, подстакнемо Вас да наратите кад шетате кроз град. Програм је прилагођен трајању школског часа од 45 минута.

После пандемије они који су нам близу сигурно ће пожелети да се сретнемо очи у очи, онима којима то није лако, пошто нису у Новом Саду или из неког другог разлога не могу да дођу код нас, Музеј са сто лица остаће увек на располагању.

Програм се изводи уз Power Point презентацију и објашњења кустоса у реалном времену што омогућује двосмерну комуникацију – разговор и дискусију са ученицима.

Најаву витруелног дружења и све договоре можемо обавити преко електронске адресе pedagoska.sluzba@muzejojvodine.org.rs

Доступне теме:

Римска војска

Култура и веровања Словена

Велика сеоба Срба 1690. у збиркама Музеја Војводине

Најмлађи јунак Великога рата

Стара градска улица

Accessibility Toolbar