Едукативни програми за ђаке и студенте - Muzej Vojvodine

Едукативни програми за ђаке и студенте

Музејска учионица

Музејска учионица је програм намењен учитељима, професорима и ученицима основних и средњих школа. Садржаји који се реализују у оквиру музејске учионице у корелацији су са садржајем наставног плана и програма, а подразумевају одржавање наставних часова у амбијенту Музеја, уз помоћ аутентичних извора – музејских експоната.
У понуди је велики број припремљених музејских учионица – Шта би Каменко на ово рек’о; Ах што је школа згодна, лечи лењост и самоћу; Море Турци не газ’те орања; Уместо срца куца стари сат; Укусног хлеба – свака празнична трпеза треба; Од овце до ћилима и тако то…; Ах тај вечни Рим; Стојте галије царске; Мали за војнике, а велики за јунаке… У договору са учитељима, наставницима и професорима могућа је припрема и нових музејских учионица на тему по договору. Реализатори програма, зависно од теме и циља, могу бити професори, наставници, кустоси специјалисти за поједине теме и музејски педагози. Музејске учионице се реализују за унапред најављене групе, на унапред договорену тему.
Све додатне информације, као и најаву присуства можете добити путем мејла. Електронска адреса Одељења за едукативни рад је pedagoska.sluzba@muzejvojvodine.org.rs.

Улаз се наплаћује 100 динара по ученику.

Музејске креативне радионице за студенте

Намењене су успостављању сарадње са високим школама и факултетима, а подразумевају заједничко креирање и осмишљавање програма који проистиче из потреба школе/факултета или Музеја.

Театрић Музеја Војводине

Кратке едукативне луткарске представе, инспирисане предметима и причама из Музеја Војводине које служе као увод у обилазак једног дела музејске изложбе.
Организују се за унапред најављене породичне, предшколске и школске групе. Све додатне информације, као и најаву присуства можете добити путем мејла. Електронска адреса Одељења за едукативни рад је pedagoska.sluzba@muzejvojvodine.org.rs.
Улаз се наплаћује 100 динара по особи.
Тренутно на репертоару: Откуд шлем у бабиној башти