Едукативни програми за особе са инвалидитетом - Muzej Vojvodine

Едукативни програми за особе са инвалидитетом

Циљ ових програма је усвајање елементарних сазнања о Музеју и културној баштини коју Музеј чува, развијање интересовања за културне садржаје, развијање културних навика и потреба, као и инклузија особа са ивалидитетом у живот Музеја.
Радионице су осмишљене у две целине: теоријски део у којем учесници упознају садржај Музеја, музејску делатност и поједине музејске експонате и креативни део где се учесници, у складу са својим могућностима, уметнички изражавају.
Радионице се реализују за унапред најављене групе. Све додатне информације, као и најаву присуства можете добити путем мејла. Електронска адреса Одељења за едукативни рад је pedagoska.sluzba@muzejvojvodine.org.rs

Улаз је бесплатан.

Музеј Војводине и невладина организација „ Удружење за помоћ ментално недовољно развијеним особама Града Новог Сада “реализује пројекат „ Закопано благо из прошлости“.
У жељи да дамо свој допринос интеграцији особа са инвалидитетом у друштво и полазећи од сазнања да је уметност најпримеренији облик изражавања особа са инвалидитетом, креирали смо програм под називом „ Закопано благо из прошлости“.
Овај програм намењен особама са инвалидитетом почиње да се реализује од октобра и креиран је кроз циклус радионица.У теоријском делу полазници упознају музеј, упознају се са различитим темама из области археологије, док у практичном делу решавају задатке и уметнички се изражавају.
Циљ програма је да се полазници упознају са начином живота људи и њиховом културом кроз различите периоде праисторије, да заволе музеј и развију потребе за партиципацијом у културном животу институције.
Радионице ће се одржавати, по договору, једном месечно у просторијама Музеја Војводине, у трајању од сат времена.

Accessibility Toolbar