Етнологија у Музеју Војводине - водич за децу и почетнике - Музеј Војводине

Етнологија у Музеју Војводине – водич за децу и почетнике

13.02.2020. | Догађаји

У четвртак 13. фебруара, у 12 сати (Дунавска 35), биће представљена књига „Етнологија у Музеју Војводине – водич за децу и почетнике“, ауторке  Владимире Станисављевић, музејског саветника – педагога, у издању Музеја Војводине.

Књигу ће промовисати: др Драго Његован, директор Музеја Војводине; проф. др Јована Милутиновић, Одсек за педагогију Филозофског факултета у Новом Саду;  мр  Катарина Радисављевић, музејски саветник – етнолог, MA Александра Илић, примењени уметник и ауторка. На промоцији учествују Петра Вуликић, ученица I разреда ОШ „Иво Лола Рибар“ и Миа Станковић, ученица IV разреда ОШ „Јован Поповић“.

Публикација „Етнологија у Музеју Војводине – водич за децу и почетнике“ примерена првенствено деци млађег школског узраста, представља водич кроз етнолошки део сталне поставке Музеја, дидактичко-методичку вежбанку и збирку предлога за креативно изражавање.

Конципирана је у форми кратких текстова, дидактичкигх задатака и упустава за уметничко стваралаштво. Велики допринос атрактивности издања даје визуелни идентитет симпатичне Oвчице која читаоца води кроз публикацију и која нове појмове и садржаје врло успешно приближава малом посетиоцу. Користећи је као “водича” који деци објашњава како функционише музеј, од најосновнијих појмова о музеју, улоге кустоса унутар једног музеја, до комплексних питања и садржаја из етнологије.

Циљ ове публикације је да се формом и садржајем, кроз игру и интеракцију, деца анимирају да посете Музеј, да се подстакну на учење, да се развије интелектуална радозналост, те снажна осећања према културној баштини.

Прочитајте још

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja

Accessibility Toolbar