Гостовање изложбе „Градови Војводине оком старих фотографа“ у дому културе општине Нови Бечеј

22.04.2021. | Изложбе

ИЗЛОЖБА ГРАДОВИ ВОЈВОДИНЕ ОКОМ СТАРИХ ФОТОГРАФА ЈЕ СИНОЋ, 21.04.2021. ГОДИНЕ, ОТВОРЕНА У ДОМУ КУЛТУРЕ ОПШТИНЕ НОВИ БЕЧЕЈ.

 На отварању изложбе говорили су Новица Блажин, директор Дома Културе општине Нови Бечеј, мр Тијана Станковић Пештерац, директор Музеја Војводине, и Милкица Поповић, кустос саветник Музеја Војводине, аутор изложбе.

Поменута изложба је отворена по први пут 2004. године, у Музеју Војводине, и од тада путује по целом региону. О великом интересовању за ову изложбу говори податак да је ово њено шеснаесто гостовање.

 На изложеним фотографијама могу се видети 12 војвођанских градова: Нови Сад, Суботица, Сомбор, Сремска Митровица, Рума, Земун, Зрењанин, Кикинда, Вршац, Бела Црква, Панчево и Нови Бечеј. Оне су остварења најзначајнијих фотографа прошлог века. Све фотографије које се могу видети на изложби, данас се налазе у збиркама културних институција и приватним колекцијама широм Војводине.

Ауторка је овом изложбом желела  да прикаже развој, дух Војводине и њених урбаних целина кроз фотографије с краја 19. и почетка 20. века, које својим одликама делују једнако атрактивно као и данашње. Једним модерним приступом у редизајнирању старих фотографија и разгледница, хтела је да управо ту разлику приближи савременом човеку.

 Изложба је отворена до 21. маја 2021. године и овом приликом позивамо све заинтересоване љубитеље фотографије да посете поменуту изложбу.

 Каталог изложбе у пдф формату можете преузети овде – Каталог

Прочитајте још

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja

Accessibility Toolbar