Будите део музејске изложбе!

НАПРАВИМО ЦИПЕЛГРАД У МУЗЕЈУ ВОЈВОДИНЕ
 
Драга децо, позивамо вас да се придружите и будете део изложбе о ципелама: ЈА НОСИМ ВАС, ВИ НОСИТЕ МЕНЕ.
 
Потребно је да нацртате чудесне ципеле које би вас одвеле у свет маште и снова.
 
Фотографију цртежа, име, презиме, узраст и кратак коментар нам пошаљите на електронску адресу: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели..

ЦИПЕЛАРНИК У МУЗЕЈУ ВОЈВОДИНЕ

У некима сте начинили први кораке, у некима започели ново раздобље у свом животу, у некима се заљубили, прошетали неким посебним кутком света, неке су морале постати Ваше иако нису удобне и не знате баш где би Вас понеле... али сасвим сигурно је свако од нас одушевљено уздахнуо због неких ципела...

Позивамо Вас да нам се придружите и будете део наше изложбе. Пошаљите нам фотографију Ваших омиљених ципела или чарапа и кратку изјаву зашто су баш оне посебне за Вас.

Фотографија може бити и стара и нова и специјално снимљена за ову прилику, док је пристојна, ограничења нема.

Фотографије и изјаве са Вашим именом и презименом пошаљите на електронску адресу Одељења за односе с јавношћу и педагошки рад Muzeja Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Кристина Кишдобрански, 5,5 година


Кристина Кишдобрански, 5.5 година,
Моје чаробне ципеле ће ме ваздушним балоном одвести високо, високо да могу да посматрам цвеће, траву, дрвеће, природу...

 

Слађана Велендечић

Да ми је неко некада рекао да ћу тренирати трчање, насмејала бих се само и рекла: можда кошарку са мојих, скоро 1,6 м, али трчати не могу ни до првог спрата. А онда у овим патикама претрчим својих првих 10 км и тог трена сватим да границе сама себи постављам, а да оне уствари не постоје. Настављам до 42 км, можда оне неће издржати, али ја ћу се потрудити да и ову кобајаги границу срушим.

 

ОШ „Бранко Радичевић“ I-1

Ми смо ђаци прваци из Основне школе "Бранко Радичевић".

Били смо код вас у посети за време Дечје недеље, слушали народну бајку "Чардка ни на небу ни на земљи" и провели се феноменално.

Учитељица у Музеју (како су је ученици назвали), која нам је држала радионицу, рекла је да смо ми прави "пацијенти" за њу када је чула наше разнолике одговоре на питање "Да ли се уз бајке лепше расте?"

С обзиром да смо се ту фино показали, желели смо да вас обрадујемо и нашим цртежима... и помогнемо у прављењу Ципелграда...Уживали смо у цртању патикица, чизмица, штиклица, а још више се радујемо ако се и вама допадну и направите изложбу...

 

Маја Роган

„Ово су моје патике у којима се осећам као да сам боса. Од маја до данас у њима сам прешла око 2000 км пешице, избегавају градски превоз, гужве у жељи да осећајам слободу у време када нам је слобода ускраћена. Срећна сам што могу да их изложим овако прашњаве, излизане, поцепане и без шминке. Захваљујем се Катарини Ковач са којом сам углавном проводила шетачке авантуре.“