Autorsko vođenje uoči zatvaranja izložbe „Ja nosim Vas, Vi nosite mene – obuća iz etnološke zbirke Muzeja Vojvodine“

.


Foto: Marija Erdelji

U petak, 16. aprila, u dva termina, u 13 časova i u 17 časova, u Muzeju Vojvodine (Dunavska 35) biće održana autorska vođenja kroz izložbu Ja nosim Vas, Vi nosite mene – obuća iz etnološke zbirke Muzeja Vojvodine.

Kustosi, autori izložbe, provešće zainteresovanu publiku poslednji put kroz postavku i potruditi se da Vam prenesu koji proces prati stvaranje jedne muzejske izložbe, šta nam govore muzejski predmeti, posebno etnološki i najvažnije –  šta su autori ove izložbe njome hteli da poruče.

Zbog poštovanja epidemioloških mera prisustvo stručnom vođenju je neophodno najaviti na elektronsku adresu Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. , najkasnije do petka u 10 časova.

 

Nedelja dizajna Novi Sad 2020

.

 

 U utorak, 1. decembra 2020. godine, u Muzeju Vojvodine otvorena je Nedelja dizajna Novi Sad 2020 (Design Week Novi Sad 2020), u sklopu koje je u saradnji sa Ambasadom Arapske Republike Egipat i Muzejom Vojvodine postavljena izložba fotografija Nakit iz starog Egipta i Rima. Na izložbi posetioci mogu videti fotografije različitih primeraka nakita iz starog Egipta, kao i rimskih srebrnih fibula (kopči) iz arheološih zbirki Muzeja Vojvodine.

Muzeji za 10 - Muzeji za jednakost: raznolikost i inkluzija

.

Od 9. do 15. novembra 2020. godine održava se najveća nacionalna muzejska manifestacija Muzeji za 10 čiji je cilj popularizacija muzeja i njihovo približavanje publici. Ovogodišnjom temom: Muzeji za jednakost: raznolikost i inkluzija nastoji se podstaknuti jačanje raznolikosti i inkluzije u ustanovama kulture i naglasiti društvena vrednost muzeja posebno u uslovima globalne pandemije u kojoj smo se našli.

Dodela nagrade „Mihailo Valtrović“ Muzejskog društva Srbije

.

U petak, 9. oktobra 2020. godine, na svečanom skupu u Muzeju Vojvodine, sa početkom u 12 časova, biće dodeljena nagrada Muzejskog društva Srbije Mihailo Valtrović.

Nagrada Mihailo Valtrović dodeljuje se muzejskim radnicima u tri kategorije: za životno delo; muzejima i muzejskim ustanovama za posebni doprinos unapređivanju i razvijanju muzejske delatnosti; pojedincima ili autorskom timu za zapažene rezultate u stručnom radu tokom jedne kalendarske godine.

Povezani članci