Nedelja dizajna Novi Sad 2020

.

 

 U utorak, 1. decembra 2020. godine, u Muzeju Vojvodine otvorena je Nedelja dizajna Novi Sad 2020 (Design Week Novi Sad 2020), u sklopu koje je u saradnji sa Ambasadom Arapske Republike Egipat i Muzejom Vojvodine postavljena izložba fotografija Nakit iz starog Egipta i Rima. Na izložbi posetioci mogu videti fotografije različitih primeraka nakita iz starog Egipta, kao i rimskih srebrnih fibula (kopči) iz arheološih zbirki Muzeja Vojvodine.

Muzeji za 10 - Muzeji za jednakost: raznolikost i inkluzija

.

Od 9. do 15. novembra 2020. godine održava se najveća nacionalna muzejska manifestacija Muzeji za 10 čiji je cilj popularizacija muzeja i njihovo približavanje publici. Ovogodišnjom temom: Muzeji za jednakost: raznolikost i inkluzija nastoji se podstaknuti jačanje raznolikosti i inkluzije u ustanovama kulture i naglasiti društvena vrednost muzeja posebno u uslovima globalne pandemije u kojoj smo se našli.

Dodela nagrade „Mihailo Valtrović“ Muzejskog društva Srbije

.

U petak, 9. oktobra 2020. godine, na svečanom skupu u Muzeju Vojvodine, sa početkom u 12 časova, biće dodeljena nagrada Muzejskog društva Srbije Mihailo Valtrović.

Nagrada Mihailo Valtrović dodeljuje se muzejskim radnicima u tri kategorije: za životno delo; muzejima i muzejskim ustanovama za posebni doprinos unapređivanju i razvijanju muzejske delatnosti; pojedincima ili autorskom timu za zapažene rezultate u stručnom radu tokom jedne kalendarske godine.

Vojvođanski festival klasične gitare

.

U okviru 14. Vojvođanskog festivala klasične gitare, u četvrtak, 8. oktobra u 19 časova u Muzeju Vojvodine (Dunavska 35), nastupiće mladi solisti Ema Kapor i Vuk Dragičević.

Koncert će biti održan uz poštovanje svih mera prevencije širenja pandemije – obavezno nošenje zaštitne maske i održavanje preporučene distance.

Ulaz je besplatan.

Koncertom se nastavlja dugogodišnja saradnja Muzeja Vojvodine i Asocijacije gitarista Vojvodine.

Povezani članci