Ko je željan gledat pozorišta, nek izvoli doći, ne plaća se ništa

.

0
0
0
s2sdefault

Muzej Vojvodine i predškolska ustanova Radosno detinjstvo realizuju projekat „Ko je željan gledat pozorišta, nek izvoli doći, ne plaća se ništa'', za starije predškolske grupe dece, saradnike za likovno vaspitanje i vaspitače. Projekat je osmišljen sa ciljm da kod dece utiče na  razvijanje i širenje muzejske i pozorišne  kulture, upoznavanje pozorišne umetnosti,  razvijanja sposobnosti umetničkog izražavanja.

U prvoj fazi projekta informišemo i edukujemo vaspitače za učešće i realizaciju projekta. U utorak 1. oktobra s početkom u 13 sati bio bi upriličen sastanak u Muzeju Vojvodine.

U drugoj fazi deca bi organizovano posetila Muzej (saznala šta je muzej, ko radi u muzeju, šta može biti muzejski predmet), posetila stalnu postavku Muzeja Vojvodine koja se odnosi na pozorišnu umetnost u Vojvodini. Na kraju posete svaka grupa dece izvela bi u Muzeju dramatizaciju bajke po izboru.

U trećoj fazi projekta, nakon završene posete Muzeju po instrukcijama likovnih pedagoga i uz pomoć vaspitača, deca bi u vrtiću, pripremala i  izrađivala eksponate za izložbu: pozorišne  kostime, maske pozorišne scene, rekvizite, pozivnice, ulaznice i pozorišne plakat. Svi dečji radovi bi bili izloženi u malom salonu Muzeja.

Realizacija projekta počela bi u oktobru ove godine.

Autori i realizatori projekta su: Vladimira Stanisavljević, muzejski savetnik-pedagog i Jelena Tišma, likovni pedagog.

Povezani članci