Kreativne interaktivne dramske radionice „Ruke prošlosti“

.

U sklopu projekta Ruke prošlosti Muzeja Vojvodine i Centra za pozorišna istraživanja Novi Sad, pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja, Muzej Vojvodine organizuje kreativne interaktivne dramske radionice za studente i učenike osnovnih i srednjih škola. Kroz dramatizaciju i interpretaciju istorijskih okolnosti predmeta iz neolita, votivnih figura i igračaka, te šlemova iz rimskog doba, želimo da postignemo da muzejski predmeti da na nov način komuniciraju sa učesnicima radionica pobuđujući u njima želju za istraživanjem, spoznavanjem i razumevanjem prošlosti.

Radionice će se održavati u unapred dogovorenim terminima sa učesnicima, do decembra 2020. godine. Trajaće sat i po vremena. Prijave počinju od 22. oktobra 2020.

Radionice vode Hristina Muratidu, docent na master programu Primenjeno pozorište na AUNS, Milica Šećerov, glumica i asistent na AUNS, Armin Joha Hadžimusić, glumac i dramski pedagog Centra za pozorišna istraživanja, te Dimitrije Mihajlović, kustos–istoričar iz Muzeja Vojvodine.

Maksimalan broj učesnika na pojedinačnoj radionici je deset, uz zaštitne maske i poštovanje svih epidemioloških mera i pravila u cilju zaštite zdravlja.

Svi zainteresovani mogu se prijaviti na: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. ili na broj telefona: 060/49-10-444.

Pozivamo Vas da učestvujete u programu, te da zajedno proniknemo u tajne davnih vremena oživljavajući ih kroz kreativni i interaktivni teatar.

Dimitrije Mihajlović, kustos-istoričar