Obaveštenje o uslovima polaganja stručnog ispita

.

 

 

Obaveštavamo sve zainteresovane da je stupanjem na snagu novog Pravilnika o programu i načinu polaganja stručnog ispita u delatnosti zaštite kulturnih dobara (18. 06. 2020. godine) promenjen način polaganja stručnog ispita.

Sam Pravilnik možete pogledati i preuzeti OVDE, dok se sva ostala potrebna dokumentacija u vezi sa polaganjem stručnog ispita nalazi na sledećem linku: POLAGANЈE STRUČNOG ISPITA.

Predstavnici Ambasade Rusije u poseti arheološkoj ekspediciji Muzeja Vojvodine u Čurugu

.

U arheološkoj ekspediciji u Čurugu, zajedno sa arheolozima i studentima arheologije iz Srbije, već treću godinu zaredom rade i kolege iz Državnog Ermitaža iz Sankt Peterburga.iz Rusije. Ove godine to je bio razlog da predstavnici Ambasade Rusije posete arheološki tim u Čurugu. Sa ovom posetom usklađena je i poseta rukovodstva Muzeja Vojvodine, a pozvani su i mediji  da zabeleže ovaj dan u čuruškoj ekspediciji. Veoma loše vreme onemogućilo je arheološku ekipu da radi na lokalitetu, tako da je utisak o njenom radu mogao da se stekne jednino u bazi u Čurugu, gde ekipa radi i stanuje, ove godine od avgusta meseca. Ipak, predstavnici najzainteresovanijih medija uspeli su da obiđu i sama nalazišta na kojima se trenutno iskopava.

Potpisan sporazum sa Srpskim narodnim pozorištem

.

Danas je potpisan sporazum o saradnji između Muzeja Vojvodine i Srpskog narodnog pozorišta. Direktorka mr Tijana Stanković Pešterac i upravnik SNP-a dr Zoran Đerić su saglasni sa svim stavkama potpisanog dokumenta, a kao prvi odjek ovog sporazuma biće nastup baletske trupe SNP-a u okviru programa otvaranja izložbe za Dan Muzeja Vojvodine 26. 10. 2020, u režiji Senke Petrović.

Napravimo cipelgrad u Muzeju Vojvodine

.

NAPRAVIMO CIPELGRAD U MUZEJU VOJVODINE - BUDITE DEO NAŠE I VAŠE IZLOŽBE!
 
Draga deco, pozivamo vas da se pridružite i budete deo izložbe o cipelama: JA NOSIM VAS, VI NOSITE MENE.
 
Potrebno je da nacrtate čudesne cipele koje bi vas odvele u svet mašte i snova.
 
Fotografiju crteža, ime, prezime, uzrast i kratak komentar nam pošaljite na elektronsku adresu: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. do 20. oktobra 2020. godine.

 

 

Povezani članci