Изложба дечјих радова о Хенрију Муру - Музеј Војводине

Изложба дечјих радова о Хенрију Муру

02.12.2014. | Изложбе

У недељу. 30. новембра, у 12.30 сати отворена је изложба којом су јавности презентовани радови настали кроз четири дечије играонице које су се одржале у Музеју Војводине током трајања изложбе Хенри Мур – графичар.

Четири радионице бавле су се различитим темама: Живот Хенрија Мура, Шта је посао вајара и како настаје скулптура, Велике скулптуре Хенриј Мура, Графике Хенрија Мура.

На радионицама деца су нучила и кроз слику представила живот славног уметника, израђивала скулптуре од материјала нађеног током шетње у природи, израђивала скулптуре од гипса по угледу на Мурове форме и научила ште је то и како настаје графика те се, у складу са узрастом, опробали у изради графике.

Током изложбе одржавани су и пратећи програми за одрасле у форми предавања на тему живота и рада Хенрија Мура, те на тему тренутне позиције скулптора у нашем друштву. Затим стручна вођења историчарки уметности Музеја Војводине, као и вођења кроз изложбу Слузбе за однос с јавношћу и педагошки рад.

Такође је отворена и изложба рециклажне скулптуре на којој, до 12. децембра, можете видети радове домаћих вајара – Мирјане Благојев, Николе Мацуре, Дарка Ђорђевића и Александра Бунчића.

У конципирању и реализацији свих пратећих едукативних програма учествовали су кустоси Службе за однос с јавношћу и педагошки рад – Слађана Велендечић, Владимира Станисављевић, Љиљана Костић, Вијерочка Шипка и Ивана Степанов Тасић, кустоскиње историчарке уметности Александра Стефанов и Драгана Гарић, уз велику помоћ Мр Николе Мацуре, вајара и Лидије Баљ, кустоскиње археолошкиње.

{gallery}fotogalerija/henrimur_muzejskaigraonica{/gallery}

{gallery}fotogalerija/henrimur_muzejskaigraonice_prezentacija{/gallery}

Прочитајте још

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja

Accessibility Toolbar