Изложба дечјих радова „Од чигрице до видео игрице“ - Музеј Војводине

Изложба дечјих радова „Од чигрице до видео игрице“

06.02.2023. | Изложбе

У петак 10. фебруара у 10 сати, у Новосадском дечијем културном центру, (Радничка 20) отвара се изложба дечјих радова насталих у оквиру заједничког пројекта Музеја Војводине, ПУ Радосно детињство и Новосадског дечијег културног центра, Од чигрице до видео игрице.  

Назначени интерактивни едукативни пројекат осмишљен је по мери деце старијег предшколског узраста. Циљ  пројекта је упознавање  културне баштине представљене на сталној поставци Музеја, која прати дечје играчке и игре кроз различите временске периоде.

Деца су примерено свом узрасту, упознала музејску делатност и разгледала експонате археолошке збирке праисторијских играчака, као и играчке давно минулих времена 19. и 20. века којима су се играла деца градских и сеоских средина.

У креативном делу Пројекта малишани су се играли са репликама играчки из збирки Музеја, као и традиционалних дечјих друштвених игара:слагалица, меморије, кликера, ластиша

По завршеном програму у Музеју Војводине деца су по инструкцијама ликовних педагога и васпитача Предшколске установе, као и колега из Новосадског дечијег културног центра креирала и моделовала играчке од глине, по узору на музејске. Један део изложбе обухвата и дечје радове надахнуте изложбом Музеја Сан неолитске ноћи

Аутори и реализатори пројекта су: Владимира Станисављевић, музејски саветник-педагог, Јелена Тишма и Викторија Чикош, ликовни педагози. Сарадник на пројекту Љубица Танкосић координатор визуелне уметности Новосадског дечијег културног центра.

Прочитајте још

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja

Accessibility Toolbar