Изложба фоторепортера „Објективно" - Музеј Војводине

Изложба фоторепортера „Објективно”

21.12.2018. | Изложбе

Поводом Фоторепортерске нове године, коју више од пет деценија организују фоторепортери дневних листова: Дневник и Мађар со, у Музеју Војводине (Дунавска 35), у петак 21. децембра у 19 часова, биће отворена Шеста годишња изложба фоторепортера Новог Сада и Војводине – ОБЈЕКТИВНО.

Више од тридесет активних фоторепортера биће представљено изложбом на којој ће бити изложено 63 фотографије. Селектор овогодишње изложбе је доајен југословенске и српске фотографије Боривој Миросављевић.

Осим аутора који раде или су поникли у две највеће новинске куће у Војводини, биће изложени и радови фоторепортера који раде за: Вечерње новости, Блиц, Танјуг, Омладинске новине, Зрењанинске новине, Руске слово…

Међу врсним фоторепортерима је и седам дама: Чила Давид, Јелена Ивановић, Гордана Јовић, Марија Ердељи, Вероника Вујачић, Александра Ерски и Анабела Отош.

Биће изложени и радови аутора који су одавно доказани на просторима бивше Југославије и који су освојили велики број значајних награда: Андраша Отоша, Геза Ленерта, Јарослава Папа, Мартина Цандира, Бранка Лучића, Имреа Сабоа, Зорана Јовановића Мачка, Николе Стојановића, Јована Његовића Дрндака…

На изложби су и Дневниковци средње генерације који непрестано прате дешавања у Новом Саду: Слободан Шушњевић, Радивој Хаџић, Филип Бакић, Горан Мулић и Илија Рамић.

Част млађе генерације на изложби бране: Александар Камаси, Роберт Гетел, Ненад Михајловић, Андреј Пап, Ненад Карлић, Милош Миленковић и Дарко Дозет.

Организатори овогодишње изложбе су: Фото асоцијација Војводине , Музеј Војводине (Даријуш Сами, виши кустос историчар).

Присутним гостима ће се обратити : Драгана Милошевић, покрајинска секретарка за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама и Далибор Рожић, члан градског већа за кулуру Града Новог Сада.

Изложба ће бити отворена до 15. јануара  2019. године.

Прочитајте још

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja

Accessibility Toolbar