Изложба посвећена Исидори Секулић настала у сарадњи са Градском библиотеком Новог Сада - Музеј Војводине

Изложба посвећена Исидори Секулић настала у сарадњи са Градском библиотеком Новог Сада

19.11.2022. | Изложбе

Добра сарадња коју Музеј Војводине има са Градском библиотеком у Новом Саду наставила се на изложби посвећеној Исидори Секулић отвореној у среду, 2. новембра, у Културној станици Еђшег. У питању је мултимедијална изложба по називом „Прва дама српске књижевности” ауторског тима који чине: мр Гаља Жилник, Драгана Дробац Милошевић и Снежана Мијић MA. Изложба је реализована у оквиру међународног пројекта Културна рута жена писаца (WWR – Women Writers Route) који окупља и повезује земље-партнере са циљем афирмације женског литерарног наслеђа и представљања његовог богатства и разноврсности најширој јавности. Носиоци пројекта су Град Нови Сад и Градска библиотека у Новом Саду, а међу бројним сарадницима је и Музеј Војводине који је добринео путем позајмице предмета из Збирке примењене уметности.

На мултимедијалној изложби „Прва дама српске књижевности ˗ Исидора Секулић (Мошорин, 1877 – Београд, 1958)” представљена је личност и дело прве жене академика у нашој националној историји, кроз хронолошки приказ кључних догађаја повезаних дестинацијама (Мошорин, Београд) које су обележиле књижевницин живот. Посебан акценат на иложби чине амбијентална целина и виртуелна радна соба Исидоре Секулић.

Заинтересовани посетиоци могу да погледају изложбу до 13. новембра, сваког радног дана од 10 до 18 часова, а у терминима од 11 до 12 и од 17 до 18 часова омогућено je праћење изложбе уз наочаре за виртуелну реалност.

 

Прочитајте још

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja

Accessibility Toolbar