Изложба "Пропагандни плакат у Недићевој Србији" и промоција књиге "Идеологија варварства" - Музеј Војводине

Изложба “Пропагандни плакат у Недићевој Србији” и промоција књиге “Идеологија варварства”

18.11.2015. | Изложбе

У петак, 20. новембра 2015. у 19 сати и 30 минута, у Дунавској 37 отвара се изложба „Пропагандни плакат у Недићевој Србији“.

Излазећи у сусрет најављеним догађајима везаним за покретање судског процеса за рехабилитацију генерала Милана Ђ. Недића, Одељење савремене историје Музеја Војводине приређује изложбу пропагандних плаката насталих у време нацистичке окупације Србије (1941-1944). На изложби ће моћи да се виде одабрани оригинални плакати из збирки Музеја Војводине (претежно дистрибуирани по окупираном Банату), који представљају прворазредна сведочанства о идеологији и карактеру Недићеве „Владе народног спаса“. Аутори изложбе су кустоси-историчари Кристина Менеши и Војислав Мартинов. Изложба ће бити отворена до 10. 12. 2015.

Уместо свечаности поводом отварања изложбе, Музеј Војводине у петак, 20.новембра 2015. у 19 сати и 30 минута, у Дунавској 37, организује промоцију књиге „Идеологија варварства – фашистичке и националсоцијалистичке идеје код интелектуалаца у Београду (1929-1941)“ у издању МостАрт-а и Задруге Рес Публика. О књизи ће говорити аутор, историчар др Ненад Ж. Петровић и Златоје Мартинов, уредник листа “Република”.

Прочитајте још

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja

Accessibility Toolbar