Изложба „Шешири из колекције Музеја Војводине“ у Руми - Музеј Војводине

Изложба „Шешири из колекције Музеја Војводине“ у Руми

19.05.2023. | Актуелно, Вести, Изложбе

Изложба „Шешири из колекције Музеја Војводине“  отварена је  у октобру месецу 2022. године у оквиру манифестације Serbia Fashion Week, у Музеју Војводине. Током фебруара месеца 2023. године због великог интересовања гостовала је у Завичајном музеју у Руми.

У оквиру Националне музејске манифестације „Музеји за 10“, дана 16.5.2023. изложба је отворена у Градском музеју у Врбасу и посетиоци ће  је моћи погледати  до 5.6.2023. године. Ауторка поставке је Милкица Поповић, кустос саветник Музеја Војводине.

 

„На изложби посетиоци  ће имати прилике да виде  женске, мушке и дечије шешире с краја 19. и прве половине 20. века,а који се налазе у збирци Музеја Војводине. Већина изложених шешира потичу са ових простора, али се чувају и примерци произведени у Енглеској, Аустрији и Француској. Издвојила бих један мушки цилиндар који је израђен у Паризу, а који се могао купити у Суботици, као  и један дечији женски шешир из 1925. године са потписом модне куће Коко Шанел. О популарности шешира сведоче и  модни листови с краја 19. века  које ћете такође имати прилике да видите на овој изложби.“

 

 

Милкица Поповић

Прочитајте још

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja

Accessibility Toolbar