Изложба „Војводина и Доња Аустрија - интеркултуралне везе“ - Музеј Војводине

Изложба „Војводина и Доња Аустрија – интеркултуралне везе“

30.11.2022. | Изложбе

С обзиром да у периоду од 2021–2022. Аутономна покрајина Војводина председава Заједницом подунавских регија, Музеју Војводине чији је оснивач Покрајинска влада, припао је задатак да реализује изложбу у сарадњи са Државним колекцијама Доње Аустрије из Санкт Пелтена.

Изложба Војводина и Доња Аустрија – интеркултуралне везе представља замашан музеолошки подухват две установе које на савремен начин представљају предмете из својих колекција. Излагањем репрезентативних артефаката, тим кустоса настојао је да исприча приче и пренесе знање о значајном културно-историјском и природњачком наслеђу које баштини.

Избор предмета одражава комплексност и мултидисциплинарност регионалних музеја који имају за циљ да представе живот кроз дуги временски период у регији о чијем наслеђу брину. Изложба је резултат успешне сарадње и креативног напора бројних кустоса две покрајине – археолога, историчара, историчара уметности, етнолога, биолога и конзерватора установа из којих долазе артефакти.

Изложба ће бити отворена у четвртак, 27. октобра у 20 часова у Музеју Војводине (Дунавска 35, Нови Сад), а њеним отварањем ћемо обележити и 175. годишњицу нашег музеја.

Током трајања изложбе, сваког четвртка у 18h, биће организована ауторскa вођењa кроз изложбу.

Каталог изложбе можете преузети ОВДЕ.

Прочитајте још

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja

Accessibility Toolbar