Кад се сетим Карловачке... - Muzej Vojvodine

Кад се сетим Карловачке…

22.06.2021. | Вести

Са добрим друштвом, у Музеју Војводине, сваке среде током лета

Среда, 30. јун, 20 сати: У друштву са глумцем Гораном Шушљиком

Горан Шушљик (Суботица, 19. март 1969) је српски позоришни, телевизијски и филмски глумац, редитељ и продуцент. Завршио је Карловачку гимназију, а глуму је дипломирао на Факултету драмских уметности у Београду. Стални је члан Југословенског драмског позоришта од 1995. године. Играо је и у Позоришту „Бошко Буха” Београд чији је члан био, а запажене улоге је остварио и у Народном позоришту, Атељеу 212, Звездара театру. Стеријина награда за глумачко остварење додељена му је два пута. Први пут 1995. и други 2005. Награду „Цар Константин“ је добио за најбољу мушку улогу у филму Хадерсфилд 2007.

Музеј Војводине је припремио за вас низ занимљивих гостовања који ће се, у форми пратећег програма изложбе Карловачка гимназија као чувар културне баштине, одржавати од краја јуна до краја августа месеца 2021. У питању су дружења са уметницима, научницима, новинарима и другим бившим ђацима Карловачке гимназије, окупљеним око заједничке теме: школски дани у Сремским Карловцима.

Ауторке изложбе мр Лидија Мустеданагић и Чарна Милинковић ће, кроз разговоре са гостујућим личностима, представити оно што, кроз персонализоване историје, може продубити сазнајне хоризонте школовања у овој чувеној образовној установи, и тако допринети једној богатијој историји домаћег образовања, али и културе, уметности, науке… Драгоцени гости поделиће своје добро друштво са вама, представљајући се на један посебан начин.

Прочитајте још

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja

Accessibility Toolbar