Ко је жељан гледат позоришта, нек изволи доћи, не плаћа се ништа - Музеј Војводине

Музеј Војводине и предшколска установа Радосно детињство реализују пројекат „Ко је жељан гледат позоришта, нек изволи доћи, не плаћа се ништа”, за старије предшколске групе деце, сараднике за ликовно васпитање и васпитаче. Пројекат је осмишљен са циљм да код деце утиче на  развијање и ширење музејске и позоришне  културе, упознавање позоришне уметности,  развијања способности уметничког изражавања.

У првој фази пројекта информишемо и едукујемо васпитаче за учешће и реализацију пројекта. У уторак 1. октобра с почетком у 13 сати био би уприличен састанак у Музеју Војводине.

У другој фази деца би организовано посетила Музеј (сазнала шта је музеј, ко ради у музеју, шта може бити музејски предмет), посетила сталну поставку Музеја Војводине која се односи на позоришну уметност у Војводини. На крају посете свака група деце извела би у Музеју драматизацију бајке по избору.

У трећој фази пројекта, након завршене посете Музеју по инструкцијама ликовних педагога и уз помоћ васпитача, деца би у вртићу, припремала и  израђивала експонате за изложбу: позоришне  костиме, маске позоришне сцене, реквизите, позивнице, улазнице и позоришне плакат. Сви дечји радови би били изложени у малом салону Музеја.

Реализација пројекта почела би у октобру ове године.

Аутори и реализатори пројекта су: Владимира Станисављевић, музејски саветник-педагог и Јелена Тишма, ликовни педагог.

Accessibility Toolbar