Kонцерт Љубомира Љубе Манасијевића „Ој, Косово, Косово“ - Muzej Vojvodine

Kонцерт Љубомира Љубе Манасијевића „Ој, Косово, Косово“

29.08.2019. | Догађаји

У четвртак, 29. августа 2019. године у 20 сати у Музеју Војводине биће одржан солистички концерт Љубомира Љубе Манасијевића под називом „Ој, Косово, Косово“.

Уметника ће пратити оркестар СЕРБИЈА, а специјални гост ће бити оперска певачица Зорица Белић.

На концерту ће бити изведене песме и музика везане за Косово и Метохију са одабраним песмама које је Манасијевић компоновао  протеклих деценија као што су Востани Сербије, Небо је високо Србијо, За Србију и слободу…

Такође један део програма биће посвећен патриотским песмама

које се увек радо слушају и певају попут: Седам сати удара, Хајдук Вељко и Тамо далеко, као и одабраним песмама из Војводине.

Ове и следеће године Љуба Манасијевић, мелод српски, обележава 30 година рада на српској музици.

Оркестар СЕРБИЈА сачињавају:

– Мирољуб Тодоровић-Џими истакнути флаутиста за народну музику, солиста Народног оркестра РТС-а и велики музички и студијски посвећеник.
– Драшко  Трифовић,  изванредан солиста на хармоници један од најбољих из школе за хармонику Љубише Павковића, студијски и концертни музичар и дизајнер звука.
– Александар Саша Дотлић, професор музике, солиста на лаути, тамбури, гитари и контрабасу са дугогодишњи искуством као концертни и студијски музичар.
– Петар Јанковић, на удараљкама, од сарадње са етно ансамблима попут СТУПОВА и СРПСКИХ ПРАВОСЛАВНИХ ПОЈАЦА па до многих актуелних реномираних оркестара, градио извођачку каријеру својим посебним талентом и осећајем ритмике за Српски и Балкански мелос.
– Зорица Белић, истакнута оперска уметница из Новог Сада са успешном каријером и посебним талентом за извођење наше етно музике, добитник многих награда у земљи и иностранству.

Прочитајте још

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja

Accessibility Toolbar