Концерт вокалног састава "Рес миранда" - Muzej Vojvodine

Концерт вокалног састава “Рес миранда”

22.06.2018. | Догађаји

У петак, 22. јуна 2018. године у 20 часова (Дунавска 35) одржаће се концерт вокалног састава “Рес Миранда”.

Гости концерта су вокални састав “Мушкет”.

Улаз је слободан!

Женски вокални састав „Рес миранда“ основан је 2014. године, са циљем неговања хорске уметности и камерног хорског звука на овим просторима. Састав чини осам младих чланица, како професионалних музичара, тако и аматера са вишегодишњим певачким искуством. Репертоар ансамбла је разнолик – од уметничих композиција различитих епоха и стилова, до аранжмана модерне и популарне музике.

На свим међународним такмичењима на којима се до сада представио, састав „Рес миранда“ био је препознат као висококвалитетан, освојивши златна одличја: у Охриду 2016. (Прва награда и Специјална награда за најбољи репертоар), на Међународном хорском шампионату у Тузли 2017. (Награда за најбоље изведено духовно дело и најпрестижнија – награда Гранд Приx), на 17. Мајским музичким свечаностима у Бијељини 2018, (Прва награда и освојен максималан број бодова). „Рес миранда“ активно наступа у Новом Саду и околини, самостално и као гост на различитим догађајима у организацији Академије уметности, Универзитета у Новом Саду и других институција и удружења.

Од свог настанка па до 2017. састав је сарађивао са Вуком Милановидем као уметничким руководиоцем, након чега ову улогу преузима Дуња Хузјан. Дуња Хузјан је дипломирала на Академији уметности у Новом Саду, на одсеку за Општу музичку педагогију. У области хорске музике усавршавала се на бројним семинарима и радионицама у иностранству (Холандија, Енглеска, Француска, Мађарска). Запослена је као клавирски корепетитор у Балетској школи у Новом Саду. Руководи вокалним саставом „Рес миранда“, Мешовитим хором “Кредарица” из Новог Сада, као и Дечјим хором АКУДУНС “Соња Маринковид”.

Вокални састав „Рес миранда“ чине: Тамара Доротид, Милица Ранчид, Дуња Палчек, Јована Мишковид, Исидора Шакота, Мина Михаиловид, Дуња Хузјан.

Прочитајте још

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja

Accessibility Toolbar