Конференција за штампу поводом најпрестижнијих музејских награда - Музеј Војводине

Конференција за штампу поводом најпрестижнијих музејских награда

20.05.2019. | Вести

У Музеју Војводине 20. 05. 2019. одржана је конференција за новинаре, која је организована поводом доделе музеолошких награда Националног комитета ICOM-a и Музејског друштва Србије.

ICOM је средином маја ове године донео одлуку да за изузетан допринос очувању и промоцији културног наслеђа Србије и унапређењу међународне сарадње у 2018. години награди ауторе Сузану Миловановић и Александра Петијевића за изложбу „Заборављени чудотворац – Култ Светог Спиридона у српској традицијској култури“. Осим ове награде, Музејско друштво Србије доделило је и награду „Михаило Валтровић“ за 2018. годину за пројекат „Музеј присаједињења 1918. – Од сна до јаве“, ауторском тиму др Драги Његовану, директору и музејском саветнику, Зорану Вељановићу, архивском саветнику и кустосу и Јелени Добровић, дизајнеру.

Тим поводом, покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драгана Милошевић, истакла је да нема већег задовољства и части, када наше установе чији смо оснивачи, заједно са стручним лицима добију овако престижне награде, које су на понос свима нама, као и целој Покрајинској влади.

Прочитајте још

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja

Accessibility Toolbar