Budite deo izložbe „Marama kao kulturni označitelj“ - Музеј Војводине

Budite deo izložbe „Marama kao kulturni označitelj“

10.05.2022. | Vesti

Drage sugrađanke i sugrađani,

Pozivamo Vas da učestvujete u našem projektu i date svoj doprinos u realizaciji međunarodne izložbe: Marama kao kulturni označitelj koja kroz jedan mikro segment ženskog odevanja, kao načina upisivanja kulturnog identiteta, prikazuje i promišlja kulturnu raznovrsnost u evropskom, vanevropskom i lokalnom kontekstu.

Ukoliko u Vašim porodičnim i ličnim albumima imate fotografije ili snimke Vas, Vaših članova porodice ili predaka sa maramom, a želite da ih podelite sa nama i našom publikom, pošaljite ih, a ove fotografije će pronaći svoje mesto na izložbi i biti vidljive na sajtu ŽeNSkog muzeja www.zenskimuzejns.org,rs

Digitalne kopije fotografija pošaljite na elektronsku adresu rekonekcija.ns@gmail.com

Uz fotografiju potrebni su nam i sledeći podaci: ime i prezime pošiljaoca, ime i prezime osoba na fotografiji (ukoliko su Vam poznati) i datum nastanka fotografije (okvirno).

Slanjem fotografije saglasni ste da ona bude uvrštena u našu izložbu. Primljene fotografije ŽeNSki muzej neće koristiti u druge svrhe osim navedene.

Poziv je otvoren do 12. maja 2022. godine!

Izložba je jedan od događaja koji će se odigrati u okviru programskog luka Heroine, EPK 2022. godine. Projektom rukovodi ŽeNSki muzej iz Novog Sada https://zenskimuzejns.org.rs/ u saradnji sa ženskim muzejem iz Bavarske Frauen in der Einen Welt / Museum Frauen Kultur Regional-International i Muzejem Vojvodine. Autorke projekta su: Vera Kopicl i Silvia Dražić. Izložba Marama kao kulturni označitelj otvara se 18. maja 2022. godine u 18 časova u Dunavskoj 37 i traje do kraja juna 2022. godine.

Tokom trajanja izložbe održaće se prateći programi sa radionicama, projekcijama dokumentarnih i eksperimentalnih filmova i panelima koji tematizuju kulturu nošenja marame kroz različite vizure: istorijsku, društvenu, političku, kao segment svakodnevnih rutina.

  

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja

Accessibility Toolbar