Dečji festival “Uskršnje čarolije”

06.04.2015. | Događaji, Predavanja

Drugi po redu dečiji festival “Uskršnje čarolije” koji će se u Novom Sadu održati od 6. do 9. aprila u holu Pozorišta mladih (ulica Ignjata Pavlasa, broj 4) će kroz raznoliki program zabavnih i kreativno-edukativnih radionica, muziku i glumu, novosadskim mališanima približiti lepotu i običaje jednog od najlepših hriščanskih praznika. Tokom četiri dana trajanja festivala sa decom će se družiti muzičari, kustosi, pedagozi, mađioničari, matematičari, fizičari i mali umetnici iz Beograda i Novog Sada.
Festival će u ponedeljak 6. aprila u 10 časova, u holu Pozorišta mladih svečano otvoriti Ćlan gradskog veća zadužen za kulturu gospodin Vanja Vučenović, hor “Čarobne frulice” i članovi plesnog studija „Professional”, nakon čega će uslediti i uskršnja radionica Dečijeg kulturnog centra „Crveno jaje” i radionica Muzeja grada Novog Sada „Ljusku od jajeta ukrasiće salveta”.

Drugi dan festivala obeležiće naučni eksperimenti za najmlađe koje su pripremili gosti iz astronomskog društva “Ruđer Bošković” iz Beograda i nastavnici iz privatne osnovne škole ” Mika Antić” iz Novog Sada.
U sredu 8. aprila, najmlađi posetioci i njihovi roditelji će moći da uživaju uz muzički nastup koji su pripremili Petar i Aleksandra Jelić sa drugarima iz “Kulturnog skloništa” kao omaž Vladi Divljanu. A kako su i čime su se nekada stariji vršnjaci posetilaca našeg festivala igrali saznaćemo na radionici Muzeja Vojvodine, dok će se o bojama proleća raspravljati sa istoričarima umetnosti iz Spomen zbirke Pavla Beljanskog.
Nadahnuta družina iz pozorištanceta “Teatrilo” obradovaće mališane poslednji dan festivala pozorišnom predstavom “Fifi čeka uskrs”. Taj dan obeležiće i radionice “Životinjsko carstvo skriveno na slikama” Galerije Matice srpske i likovno – literarna radionica “Ne ljuti se pričom” Gradske biblioteke Novog Sada.
Različiti programi svakog festivalskog dana počinju u 10 časova i za posetioce i učesnike „Uskršnjih čarolija”su potpuno besplatni.
Dečiji festival “Uskršnje čarolije” organizuje Dečiji kulturni centar “Deci na dar” iz Novog Sada pod pokroviteljstvom Grada Novog Sada i uz podršku Pozorišta mladih.

Kompletan program festivala možete pronaći i na sajtu www.decinadar.org.

Dodatne informacije:
Koordinatorka programa: Severina Prostran Miletić ( 063521123)
PR manifestacije : Mirjana Spremo ( 0649208222)

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja

Accessibility Toolbar