Digitalizovano nasleđe GOVORI! - Музеј Војводине

Digitalizovano nasleđe GOVORI!

08.06.2017. | Događaji

Prezentacija pod nazivom “Digitalizovano nasleđe GOVORI! – Prezentacija projekta Novosadsko kulturno blago na sajtovima i multimedijalnog vodiča Oroundo (Oroundo)”, održaće se 8. juna 2017. godine u 12 časova u Dunavskoj 35. Tom prilikom će stručnjaci Muzeja prikazati rezultate primene digitalnih tehnologija u domenu vidljivosti i dostupnosti kulturnog nasleđa, što je krajnji cilj u procesu njegove digitalizacije. Kao matična ustanova za muzeje i muzejske zbirke na teritoriji AP Vojvodine, Muzej Vojvodine je lider na polju digitalizacije kulturnog nasleđa. Već deceniju ističe se u primeni informaciono-komunikacionih tehnologija i tako daje primer dobre prakse drugim ustanovama kulture.

Projekat Novosadsko kulturno blago na sajtovima realizovan je u saradnji sa Zavodom za zaštitu spomenika kulture Grada Novog Sada kao nastavak uspešne dugogodišnje saradnje na polju digitalizacije, a uz podršku Ministarstva kulture i informisanja RS, Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama i Grada Novog Sada.

Iskorak kulture u digitalnom okruženju predstavlja i prvi primer javnog i privatnog partnerstva u domenu prezentacije i promocije kulturnog nasleđa upotrebom savremenih tehnologija. U pitanju je multimedijalni vodič na pet jezika (srpski, engleski, nemački i jezici nacionalnih manjina – mađarski i slovački), koji je nastao saradnjom između Muzeja Vojvodine i kompanije Oroundo. U realizaciji ovog projekta pomogli su: Radio-televizija Vojvodine, Nacionalni saveti slovačke i mađarske nacionalne manjine.

{gallery}fotogalerija/digitalizovano_nasledje_govori{/gallery}

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja

Accessibility Toolbar