Direktorka Muzeja Vojvodine predstavila saradnju sa Muzejom Donje Austrije na panel-konferenciji

15.12.2021. | Vesti

Panel-konferencija Inicijativa za unapređenje saradnje ustanova kulture iz regija podunavskog sliva organizovana je u sklopu predsedavanja APV Radnom zajednicom Podunavskih regija sa ciljem unapređenja saradnje ustanova kulture i dodatnog umrežavanja kroz zajedničke projekte.

Na pomenutoj konferenciji direktorka Muzeja Vojvodine, mr Tijana Stanković Pešterac kao primere dobre prakse predstavila je nekoliko projekata koje je Muzej Vojvodine zajedno realizovao sa ustanovama kulture Podunavskih regija i otkrila dalje planove.

Jedan od planova tiče se 2022. godine, u kojoj će, u saradnji sa mr Katkom Krejcovom iz Odseka za umetnost i kulturu Vlade Donje Austrije, odnosno Muzejom Donje Austrije, u Muzeju Vojvodine biti postavljena jedinstvena izložba.

Na ovoj izložbi će biti predstavljene najreprezentativnije muzealije koje odražavaju raznolikost, ali i sličnosti kulturnog nasleđa dve pokrajine – Donje Austrije i Vojvodine. Ispred Muzeja Vojvodine u ovom projektu stoji tim na čelu sa muzejskim savetnicama – etnološkinjama mr Katarinom Radisavljević i dr Tatjanom Bugarski.

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja

Accessibility Toolbar