Edukativni programi za osobe sa invaliditetom - Музеј Војводине

Edukativni programi za osobe sa invaliditetom

Cilj ovih programa je usvajanje elementarnih saznanja o Muzeju i kulturnoj baštini koju Muzej čuva, razvijanje interesovanja za kulturne sadržaje, razvijanje kulturnih navika i potreba, kao i inkluzija osoba sa ivaliditetom u život Muzeja.
Radionice su osmišljene u dve celine: teorijski deo u kojem učesnici upoznaju sadržaj Muzeja, muzejsku delatnost i pojedine muzejske eksponate i kreativni deo gde se učesnici, u skladu sa svojim mogućnostima, umetnički izražavaju.
Radionice se realizuju za unapred najavljene grupe. Sve dodatne informacije, kao i najavu prisustva možete dobiti putem mejla. Elektronska adresa Odeljenja za edukativni rad je pedagoska.sluzba@muzejvojvodine.org.rs

Ulaz je besplatan.

 

Muzej Vojvodine i nevladina organizacija „ Udruženje za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama Grada Novog Sada “realizuje projekat „ Zakopano blago iz prošlosti“.
U želji da damo svoj doprinos integraciji osoba sa invaliditetom u društvo i polazeći od saznanja da je umetnost najprimereniji oblik izražavanja osoba sa invaliditetom, kreirali smo program pod nazivom „ Zakopano blago iz prošlosti“.
Ovaj program namenjen osobama sa invaliditetom počinje da se realizuje od oktobra i kreiran je kroz ciklus radionica.U teorijskom delu polaznici upoznaju muzej, upoznaju se sa različitim temama iz oblasti arheologije, dok u praktičnom delu rešavaju zadatke i umetnički se izražavaju.
Cilj programa je da se polaznici upoznaju sa načinom života ljudi i njihovom kulturom kroz različite periode praistorije, da zavole muzej i razviju potrebe za participacijom u kulturnom životu institucije.
Radionice će se održavati, po dogovoru, jednom mesečno u prostorijama Muzeja Vojvodine, u trajanju od sat vremena.

Accessibility Toolbar