Etnologija u Muzeju Vojvodine - vodič za decu i početnike - Музеј Војводине

Etnologija u Muzeju Vojvodine – vodič za decu i početnike

13.02.2020. | Događaji

U četvrtak 13. februara, u 12 sati (Dunavska 35), biće predstavljena knjiga „Etnologija u Muzeju Vojvodine – vodič za decu i početnike“, autorke Vladimire Stanisavljević, muzejskog savetnika – pedagoga, u izdanju Muzeja Vojvodine.

Knjigu će promovisati: dr Drago Njegovan, direktor Muzeja Vojvodine; prof. dr Jovana Milutinović, Odsek za pedagogiju Filozofskog fakulteta u Novom Sadu; mr Katarina Radisavljević, muzejski savetnik – etnolog, MA Aleksandra Ilić, primenjeni umetnik i autorka. Na promociji učestvuju Petra Vulikić, učenica I razreda OŠ „Ivo Lola Ribar“ i Mia Stanković, učenica IV razreda OŠ „Jovan Popović“.

Publikacija „Etnologija u Muzeju Vojvodine – vodič za decu i početnike“ primerena prvenstveno deci mlađeg školskog uzrasta, predstavlja vodič kroz etnološki deo stalne postavke Muzeja, didaktičko-metodičku vežbanku i zbirku predloga za kreativno izražavanje.

Koncipirana je u formi kratkih tekstova, didaktičkigh zadataka i upustava za umetničko stvaralaštvo. Veliki doprinos atraktivnosti izdanja daje vizuelni identitet simpatične Ovčice koja čitaoca vodi kroz publikaciju i koja nove pojmove i sadržaje vrlo uspešno približava malom posetiocu. Koristeći je kao “vodiča” koji deci objašnjava kako funkcioniše muzej, od najosnovnijih pojmova o muzeju, uloge kustosa unutar jednog muzeja, do kompleksnih pitanja i sadržaja iz etnologije.

Cilj ove publikacije je da se formom i sadržajem, kroz igru i interakciju, deca animiraju da posete Muzej, da se podstaknu na učenje, da se razvije intelektualna radoznalost, te snažna osećanja prema kulturnoj baštini.

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja